Aktuelt og nyheter

 

Nyheter og relevante artikler fra Evjeklinikken

|  Publisert: 11. Mai 2020

I den nedstengte perioden har en del pasienter gjennomført alternative opphold med fjernundervisning og oppfølging. Det har vært en sporty innstilling, og mye er oppnådd, men tilbakemeldingen er likevel tydelig; dette alternative opplegget har ikke vært like givende som det er å være ved klinikken. Andre har dessverre gått helt glipp av sine oppsatte behandlingsuker. Vi er derfor svært glade for at vi nå har fått tillatelse til å ta imot pasienter til fysisk oppmøte ved klinikken igjen.

Det vil være krevende å gjennomføre opphold ved klinikken dette året. Det er derfor nødvendig for oss å gjøre endringer i inntaksplanen vår, og det vil bli endringer i tilbudet pasientene møter sammenlignet med tidligere.

|  Publisert: 23. Mars 2020

Helsevesenet i Norge er ventet å møte store utfordringer den nærmeste tiden på grunn av det nye Koronaviruset. På grunn av denne situasjonen har Evjeklinikken mottatt varsel fra Helse Sør-Øst om at gruppeopphold som innebærer fysisk oppmøte skal opphøre.

Les mer om hvordan dette vil berøre planlagte inntak av pasienter fremover

Det planlagte kurset ved Evjeklinikken, for dere som har diabetes type 1 som skulle holdes onsdag 25.03.2020 kl. 09.00-15.15, blir desverre avlyst grunnet tiltak opp mot Korona pandemien!

Har du spørsmål ang det avlyste kurset, kontakt Diabetessykepleier Mona Torsteinsen på mail: 

mit@evjeklinikken.no  eller telefonummer: 96909117

Det planlagte kurset ved Evjeklinikken, for dere som har diabetes type 2 som skulle holdes onsdag 18.03.2020 kl. 09.00-15.15, blir desverre avlyst grunnet tiltak opp mot Korona pandemien!

Har du spørsmål ang det avlyste kurset, kontakt Diabetessykepleier Mona Torsteinsen på mail: 

mit@evjeklinikken.no  eller telefonummer: 96909117

|  06. Desember 2019

Helene Sandvig er tilbake med en fjerde sesong av den prisbelønte NRK dokumentarserien «Helene sjekker inn»

I løpet av fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med beboerne på ulike institusjoner for å finne ut mer om hvordan det er å bo og jobbe der. På hvert sted møter hun mennesker med helt andre historier enn sin egen.

Helene sjekket tidligere i år inn på Evjeklinikken der mennesker behandles for sykelig overvekt. Det var en spent gjeng som var på sitt første av flere opphold Helene fikk møte. De fleste har drevet med jo-jo-slanking hele livet. Opp- og nedturene har vært mange. Hun fulgte dem i et hektisk opplegg med mange treningsøkter og uvant kosthold.

Følg med onsdag 11. Desember kl. 21.20 på NRK1 eller kl.06.00 på NRK TV

https://tv.nrk.no/serie/helene-sjekker-inn/2019/MDFP12700219/avspiller 

|  06. Desember 2019

Vi har mange pasienter som har spurt om å få komme tilbake for påfyll av trening og fornyet inspirasjon også etter at de er ferdig med sine 5 ordinære opphold ved klinikken.  Vi tilbyr i denne sammenhengen ett 14 dagers ekstra opphold for hvert av de siste 3 påfølgende årene etter fullført 5.opphold.  (år 3,4 og 5 av behandlingsperioden) Vi kaller dette tilbudet for «Ekstraopphold»

Dette tilbudet gjelder for de av våre pasienter som startet behandling ved klinikken etter 2015 og som har fullført alle sine 5 sine ordinære opphold innen oppsatt tid.

Det blir ikke satt opp egne uker med innkalling for gruppene til disse oppholdene, det skal være (så langt det lar seg gjøre) når det passer deg å ta disse ukene. Du må ta kontakt direkte med vår helsesekretær Linda for å sjekke når vi har ledige plasser eller for å bestille ekstra opphold.

|  11. November 2019

Mandag 11 november var NRK og «Norge nå» med programleder Christer Johnsgård på besøk hos Evjeklinikken.

Norge nå kjørte livesending fra et studio som ble satt opp ved klinikken. Programmet ble sendt  Mandag  11.november kl. 20.25 på NRK TV.Sendingen tok for seg overvekt og livsstilsendring som tema.  Her ble det tatt opp hva som skjer før og underveis i livsstilsendrings prosessen, samt litt om hele pakkeløsningen rundt det å være pasient ved Evjeklinikken (det sosiale, kosthold, aktivitet, motivasjon mm.) Det var både pasienter, ansatte og fagpersoner med i studio.

Se episoden ved å følge linken under:

https://tv.nrk.no/serie/norge-naa/201911/ENRK10111119/avspiller

|  24. Oktober 2019

Brukerutvalget ved Evjeklinikken (EK) jobber aktivt for å ivareta brukernes interesser og utvikle klinikken til det beste for pasientene.

Brukerutvalget består av pasienter og ansatte ved EK og nå søker vi etter nye brukerrepresentanter. I utgangspunktet er vi på jakt etter én ny fast representant og to nye vara-representanter. Vi avholder normalt møter 4 ganger i året og her blir aktuelle saker belyst, drøftet og vurdert.

Vi ønsker et bredt sammensatt utvalg som representerer ulike bakgrunner og kompetanse. Felles må være at representantene i utvalget har et tydelig ønske om å bidra til at klinikken utvikler seg videre, med fokus på kvalitet.

Hvis du tror at Brukerutvalget kan være noe for deg kan du gå inn på knappen under for å lese mer om hvordan du kan melde din interesse. Søknadsfrist er innen 20.november 2019

Mvh Aina Stensland – Leder av brukerutvalget ved Evjeklinikken

|  23. August 2019

Fra 25. september 2019 blir det  ny runde «Aktiv med Artrose» på Evjeklinikken. Dette er et kunnskapsbasert behandlingstilbud for pasienter med hofte- og/eller kne-artrose. Pasienter kan henvises via fastlege, ortoped eller ved å ta kontakt på eget initiativ.

Klikk knappen under for å finne ut mer om tilbudet,  pris eller påmelding

|  21. mars 2019

Helse Sør-Øst åpner nå opp for at alle helseforetak i regionen kanhenvise barn og unge med sykelig overvekt inkl. en av foreldrene til behandling ved Evjeklinikken. Denne muligheten gjelder for sommeren 2019. 

|  22. November 2018

Evjeklinikken inngikk nylig en samarbeidsavtale med Sørlandet sykehus i Arendal for oppfølging og kursing av voksne personer med diabetes type 1 og 2. Bakgrunnen er at sykehuset har stor pågang og ventelistene derfor er lange.

Samarbeidet ledes av spesialist innen endokrinologi ved sykehuset i Arendal, og henvisninger fra lege må derfor rettes dit for vurdering av hvem som kan få time, oppfølging eller kursing ved Evjeklinikken.

|  10. September 2018

Statsråd Jan Tore Sanner har godkjent Folkehøgskolen Helse på Evje. Skolen kan starte opp høsten 2019 med opp til 100 elevplasser.

|  21. August 2018

Vi er sertifisert etter ISO 9001:2015

© 2020 Evjeklinikken