Pasienthistorier

 

Her kan du lese intervjuer med våre pasienter, og la deg inspirere av deres historier.

Solfrid og Bent til topps!

Bent og Solfrid har under sine opphold ved Evjeklinikken brutt mange grenser. Bent og Solfrid har tidligere vært gjester i en uke, med en 10 ukers periode hjemme.

Hvordan var det å komme tilbake til Evjeklinikken på fire ukers opphold?

• Bent – Jeg gledet meg til å treffe gamle kjente fra 1. uka, og selvfølgelig det å kunne trene i nesten en hel måned uten stress og avbrudd. Jeg gruet med derimot til å måtte være borte fra familien, men jeg føler at 4 uker var akkurat passe.

• Solfrid – Det var kjempefint! Jeg gledet meg virkelig til å kunne bruke lengre tid på å komme inn i rutiner. Det var også greit å vite hvem man skulle være sammen med. Det gav en følelse av tilhørighet og trygghet.

Har dere lært noe nytt om dere selv disse ukene?

• Bent – Ja masse! Jeg har lært at jeg kan klare mye mer enn jeg trodde. Grenser er noe som endrer seg dess mer man jobber med dem.

• Solfrid – Jeg har lært at jeg foretrekker aktiviteter og ulike utfordringer som gir resultater. Særlig aktiviteter der hodet må samarbeide med kroppen.

Hva er deres planer videre når dere kommer hjem?

• Bent – Planen er å trene og få et bedre og sunnere liv. Jeg er egentlig ferdig etter disse 4 ukene, men jeg vil jobbe opp mot systemet for å kunne komme tilbake.

• Solfrid – Samme med meg, jeg vil gjerne komme bedre inn i rutiner med trening og det å leve et sunnere liv. Gjerne med flere ulike aktiviteter som en større del av hverdagen. Jeg har vært så heldig å få være med i 160-studien derfor er det allerede klart at jeg skal tilbake på et senere tidspunkt.

Hvis dere skulle dele ett godt råd med andre hva ville det vært?

• Bent – Ta det med ro og stress ned. Evjeklinikken er et bra opplegg der en kan få den hjelpen man trenger for å komme tilbake på sporet. Her kan du ta ting i ditt eget tempo og man tenker langsiktig.

• Solfrid – Ja, jeg oppfordrer alle som trenger hjelp, til å søke om et opphold. Jeg tror ikke noen ville angre på det.

Evjeklinikken arrangerer turer til ”masta”, dvs et fjell i nærheten der man får en medalje ut ifra hvor mange gjennomførte turer en har. Bronse ved 1 tur, sølv etter 3 turer og gull etter 5 turer. Medaljene er ment å være til inspirasjon for dem som ønsker / kan være med. Meningen er ikke at dette skal være en konkurranse mellom gjester, men heller en mulighet der en kan utfordre seg selv

Bent og Solfrid har vært av dem som virkelig har tatt turene til masta opp på et nytt nivå. Bent har gått 6 ganger og Solfrid hele 10 ganger i løpet av 4 uker.

Hvordan har disse turene vært for dere?

• Bent – De har virkelig vært gøyale. Planen var først bare å gå 1 gang for å få bronse. Etter hvert ble det en tur til, og da var jeg jo bare 1 tur til for å få sølv. Jeg kunne ikke gi opp da. Jeg ble mer og mer gira etter hvert som jeg fikk medaljene, og jeg fikk gull til slutt.

• Solfrid – Veldig fine. Jeg har gått mye tidligere og er en person som liker å ta utfordringer på strak arm. Særlig hvis det er flere med på dem. Det er lettere å finne motivasjonen da. Vi har vært oppe i 3 turer på en dag, der siste turen var i bekmørke. Arm i arm småløp vi nedover nervøse av lyder og dårlig sikt.

Det ryktes at du Solfrid inngikk et spesielt veddemål med en annen gjest. Hva gikk dette ut på?

• Solfrid – Etter mange turer ble jeg utfordret av en annen gjest at jeg skulle få en ny sykkel av ham hvis jeg klarte å sykle helt opp til masta uten å sette foten nedi bakken. Utfordringen var så stor at jeg måtte gjøre et forsøk. Jeg skal love deg at det var knallhardt. Jeg måtte sette foten ned i den tyngste bakken og trodde jeg hadde tapt veddemålet. Jeg ble sjokkert da han jeg inngikk veddemålet med kom rullende inn med en ny sykkel ved avslutningsfesten. Jeg trodde jeg hadde tapt, men han var såpass imponert at han lot det gå! Gjett om jeg jubla..?!

Hva er de beste minnene dere tar med dere hjem fra Evjeklinikken?

• Bent – Det er så mange minner, men jeg kommer alltid til å huske hvor moro vi hadde det i gymsalen og i svømmehallen og for å ikke glemme på masta turene.

• Solfrid – Jeg kommer til å minnes all lek og glede, samhørighet og fellesskapet.

Evjeklinikken ønsker Bent og Solfrid lykke til videre.

 

Evjeklinikken AS

Jørgen Løvlands veg 5,
4735 Evje

Tlf: 37 88 60 00

Telefontid:  man-tors kl. 09.00-11.00

E-post: post@evjeklinikken.no

Kontortid: man-fre kl. 08.00-16.00

© 2020 Evjeklinikken