Pasienthistorier

 

Her kan du lese intervjuer med våre pasienter, og la deg inspirere av deres historier.

Snart kaster jeg krykkene

Arild (57) fra Kragerø gjør «comeback»! Han har fått god hjelp av sitt lokale NAV kontor til raskere å komme tilbake til bedre helse og ny livsstil.

Arild Gundersen, 57 år fra Helle i Kragerø drev i sin ungdom aktivt med fotball, håndball og kunne spise ubegrenset uten at det ga utslag på vekta. Han fikk etter hvert jobb i et stort firma som daglig leder, han beskriver denne perioden som en tidskrevende periode der hovedfokus var jobben. Han forteller også at han var glad i god mat og drikke noe som ikke akkurat hjalp da han ikke lengre hadde tid og overskudd til å trene. Det eneste fysiske han fikk gjort var jakt.

”Vekta økte, helsa sviktet og hoftene begynte å bli slitte etter påkjenningen. Det kom etter hvert dit hen at jeg i 2005 så meg nødt til å si opp jobben å gå inn i en tilværelse som langtidssykemeldt. Gleden ved gå turer ble redusert. Jeg fikk etter hvert skiftet ut hoftene Siste operasjonen var desember 2007. Jeg ble anbefalt å begynne å trene meg opp, men følte at det var tungt på egenhånd.”

”NAV i Kragerø har vært svært hjelpsomme og positive. Det var de som ringte meg opp og fortalte meg om muligheten for økonomisk støtte til et opphold på Evjeklinikken med et nytt rehabiliteringsopplegg , og med fokus på trening og kosthold. Det var ingen ventetid og det tok bare1uke fra jeg tok kontakt til jeg kunne sette i gang med opplegget.

Jeg hadde hørt Evjeklinikken omtalt av en tidligere gjest fra Kragerø som var svært fornøyd med opplegget. Selv om jeg visste litt på forhånd, så ante jeg ikke hva jeg gikk til, men jeg rakk ikke å grue meg”.

Da han kom til Evjeklinikken klamret han seg til krykkene og var nok litt nervøs, men det tok ikke lang tid før han var i gang for fullt. Han sier at det er noen av de beste ukene han har hatt på lenge. Konseptet er lovende og entusiasmen de ansatte viser får folk til å føle seg møtt på sitt nivå. For å ikke snakke om miljøet sammen med de andre pasientene. Her var det godt humør, trenings glede og motivasjon så det holdt i lange baner. Etter noen dager med litt nøling bestemte jeg meg å gå noen korte turer, men dette utviklet seg til sykling på ergometer sykkel, lange turer på tredemølla og masse annet.

Nå bruker jeg nesten ikke krykkene lenger.

”Når jeg kommer hjem nå kommer det til å bli en del endringer”. Han har store planer om å dra ut på skogturer, noe han ikke har prøvd på flere år. ”Denne gangen skal jeg til og med huske en liten matpakke, i stedet for å gå i samme fella som før da jeg kom hjem med en enorm sultfølelse. Bikkja mi kommer til å få sjokk. Den reagerte sterk hver gang min kone nærmer seg døra, ville på tur. Den gadd ikke en gang løfte blikket når jeg skulle ut. Nå skal det bli andre boller.” Arild har en stor drøm om å begynne aktivt med jakt igjen.

Når han får spørsmålet om han tror han får det til denne gangen svarer han at han ikke har tillatt seg å tenke eller tro annet. ”Jeg kommer aldri til å nekte meg kos, jeg skal bare hver morgen si til meg selv at det ikke blir i dag og kanskje heller ikke i morgen.” Tidligere var mottoet hans : ” Ingenting er så viktig at det ikke kan utsettes til i morra. ” Nå har han droppet denne tankegangen. Nytt motto er: ”I dag er den første dagen i resten av mitt liv, så gjør noe med det!”

 

Evjeklinikken AS

Jørgen Løvlands veg 5,
4735 Evje

Tlf: 37 88 60 00

Telefontid:  man-tors kl. 09.00-11.00

E-post: post@evjeklinikken.no

Kontortid: man-fre kl. 08.00-16.00

© 2020 Evjeklinikken