Reduserte vekta med over 100 kg på et år!

Tidligere pasient ved Evjeklinikken, Ketil Gisle (40) fra Asker tok tak i sin vektproblematikk.På et år reduserte han vekta med over 100 kg! 

Ketil har store deler av livet slitt med overvekt og de problemene som det har ført med. Nyttår for ett år siden var vekta oppe i 192 kg . Helsetilstanden var drastisk forverret. Diabetes og kraftig forhøyet blodtrykk gjorde at noe måtte gjøres. Han har lenge hatt en drøm om å komme seg under 100 kg innen 40 års dagen . Tiden var ved å renne ut.

9. januar 2006 tok han en gastric bypass operasjon ved Omnia sykehuset ( Aleris ) i Oslo. Der fikk han tilbud om en post operativ uke ved Evjeklinikken i etterkant av operasjonen. Nå 1 år senere og over 100 kg lettere har Ketil startet sitt nye liv.

Du har vært gjest ved Evjeklinikken som et post operativt tiltak etter en gastric bypass operasjon. Hvordan har dette hjulpet deg?

Når man er nyoperert er det mange tanker som surrer rundt i hodet. Man er redd for å gjøre feil som kan ødelegge effekten av selve operasjonen. Man sitter med ubesvarte spørsmål på om det man gjør er riktig eller galt. Ved Evjeklinikken får man møte mennesker i samme situasjon, der kan man dele erfaringer og få ny input som kan være med på å gi den tryggheten man har behov for videre i prosessen. Her får man bekreftet / avbekreftet rykter og tanker man måtte ha som er med på å skape usikkerheten. Man tror man er forberedt på alt, men ”spiseforstyrrelsen” trenger man hjelp til må gjøre noe med. Man får satt rutiner og trening i system. De tilbyr veiledning og planlegging av måltider og aktiviteter videre. Dette burde vært obligatorisk både før og etter en GB operasjon.

Hvordan føles det å være over 100 kg lettere, er livet også blitt lettere?

Vanskelig å svare på. Jeg har alltid følt at jeg har hatt et godt trygt liv, nå vet jeg liksom ikke hva som ligger rundt neste hjørne. Det er klart at ting som å gå i trapper, eller knyte skolisser ol. Krever mindre energi. Helsegevinsten har vært skyhøy.Jeg har sluttet med medisiner for blodtrykk og diabetes.
Veien er ennå lang, det er en kamp å snu et liv man har levd i 39 år. Man skal også venne seg til sitt nye utseende mm. Slike ting tar tid. Noe av det beste som har endret ser blir nok det at jeg ikke svetter så mye som før. Nå kan jeg fullføre en landhockey kamp uten å skifte t-skjorte 3 ganger underveis i kampen.

Hva har vært din motivasjon gjennom hele prosessen?

Må nok si at jeg må si at det i starten var at jeg ikke ville dø i ung alder pga den dårlige helsa. Etter hvert som kiloene har forsvunnet har det blitt mer det å holde vekta og frykten for å komme tilbake dit jeg var som har vært fokuset.

Hvordan blir veien videre for deg?

”Flat, fin med små fartsdumper” forhåpentligvis. Det viktigste nå er å få stabilisert vekta. Jeg har en trivselsvekt jeg gjerne vil holde meg på, videre blir det å trene opp muskelmasse i forkant av en bukplastisk operasjon om ca 1 års tid. Der er ca 5 kg overflødig hud som skal bort.

Hvilke råd vil du gi andre som skal i gang med det samme som deg?

Skal man gjøre det, må man gjøre det ordentlig. Følg instruksjonene, da vil man komme seg lettere igjennom hele prosessen uten de store problemene.
Man kommer mye lenger hvis man går inn i oppgaven helhjertet.

Evjeklinikken vil benytte anledningen til å takke Ketil for at han kom og besøkte oss og ønske ham en god jul og til lykke til videre fremover.

© 2020 Evjeklinikken