Plutselig stod alt på hodet for Heidi..!

Heidi Verpe, 36 år fra Telemark fikk omsider tilbud om hjelp til livsstils endring ved Evjeklinikken. Dette skjedde ikke uten kamp med helsevesenet. Les mer om hennes historie.

Heidi Verpe har lenge prøvd å slanke seg. Hun har testet alt som er av kurer og dietter, kun med det resultatet at hun i etterkant har gått opp igjen i vekt…

Hun sier at hun ikke har hatt de helt store problemene med tilleggssykdommer enda, men at frykten for at de skulle komme var nok for henne til å gjøre noe med situasjone

Hvordan kom du i kontakt med Evjeklinikken?

Jeg skulle inn for å ta noen blodprøver ved sykehuset i Skien, der fortalte jeg om situasjonen min. Jeg har lenge slitt med kommentarer og spørsmål om jeg er gravid, noe som har plaget meg.

De sa at de visste om et overvektsprosjekt i Sandefjord som kanskje kunne hjelpe meg. De gav meg en henvisning og etter en tid fikk jeg innkallelse til konsultasjon. Der sa de at de kunne tilby valget mellom operasjon eller et opphold ved et livsstilssenter. Jeg fikk etter noe tid, tilbud om behandlingsplass to steder. Evjeklinikken var de som hadde kortest ventetid.

«Dette har jeg ikke gjort på 25 år» sier den blide telemarksjenta midt under intervjuet, 
«Moro å se at jeg kan igjen»

Hvorfor valgte du å takke ja til tilbudet ved Evjeklinikken?

Jeg visste i utgangspunktet ingenting om hva dette gikk ut på. Jeg visste at Evjemoen var en tidligere militær plass, så de første bildene som dukket opp i hodet mitt var bootcamp med uniformer og løping over gamle bildekk. Etter hvert fikk jeg vite at det dreide seg om livsstilsendring, noe som jeg alltid har hatt tro på. Derfor valgte jeg dette.

Hva var grunnen til at du valgte å gjøre noe med situasjonen din nå?

Jeg har prøvd alt som er av slankekurer, med eneste resultat at man har gått fram ett skritt, og to tilbake. Jeg føler også at ting ikke akkurat blir lettere med tiden og årene som går. Jeg er også livredd for å få følgesykdommer som resultat av at jeg er overvektig over lang tid. Jeg orker heller ikke å hele tiden å få spørsmål om jeg er gravid.

 Hva er dine planer / drømmer videre?

Jeg vil leve lykkelig «ever after», kanskje bli mer aktiv i fritiden og føle at jeg har energi til å gjøre som jeg vil.

 Hvilke råd vil du dele med andre i samme situasjon som deg?

Bruk den trassen du har i deg til noe annet enn å trøste deg med mat. Den energien man har inni seg kan være det lille ekstra som kan føre deg helt i mål.

Evjeklinikken ønsker Heidi lykke til videre.

© 2020 Evjeklinikken