Møt Ada Marie

– og les om hennes kamp mot kiloene.

Hva inspirerte deg til å legge om livet ditt?

– Jeg er ikke blant dem som har slitt med overvekt hele livet. Jeg begynte å legge på meg rundt 18-årsalderen etter en graviditet. Jeg tenkte aldri over at jeg var overvektig. Jeg kom ved en tilfeldighet til å sjekke min BMI på en nettside og så at den var farlig høy: Fedmeklasse 3. Da jeg leste om skadevirkningene begynte jeg å bekymre meg, siden jeg aldri har hatt helseskader grunnet overvekt tidligere. Jeg søkte på Internett om fedme og innså etter hvert alvoret. Jeg så at noe måtte gjøres.

 Hvorfor akkurat operasjon?

– Etter å ha lest meg gjennom nesten alt jeg kunne på nettet om fedme, kom jeg mer og mer inn på tanken om gastric bypass operasjon. Jeg tok dette opp med fastlegen min og hun var positiv. Jeg har tidligere prøvd både Zenical og Reductil (slankepiller) med varierte resultater. Jeg likte heller ikke tanken på slankefarmer. Det at jeg var ung og hadde framtiden foran meg spilte også inn på valget jeg tok. Legen hjalp meg videre i prosessen som senere førte til at jeg ble operert ved Aleris (Omnia) i Oslo den 3. april i år. Operasjonen gikk strålende uten komplikasjoner.

 Hvordan kom du i kontakt med Evjeklinikken?

– Omnia sykehuset har en avtale om en uke postoperativt opphold ved Evjeklinikken for gastric bypass pasienter. Dette etter at man har stabilisert matinntaket og sårene skal ha fått tid til å gro. Jeg kom sammen med en gruppe andre pasienter som ble operert i samme tidsrom som meg selv.

 Hvordan var møtet med Evjeklinikken?

– I utgangspunktet var jeg svært skeptisk. Jeg trodde at dette var en typisk ”slankefarm” der masse overvektige ble samlet sammen for å bli slanket. Men jeg kom i kontakt med en tidligere gjest som avbekreftet dette og forklarte at konseptet var livsstilsendring, ikke slanking. Han sa at miljøet var særdeles godt og at det virkelig hadde vært til stor hjelp for ham. Da jeg kom til klinikken fikk jeg vite fettprosent og vekt, noe som ga meg en stor oppmuntring siden jeg ikke hadde målt dette skikkelig siden før operasjonen.
– En annen ting som har overrasket meg positivt var at de hadde ulike former for ballspill, det var ikke bare mosjonstrening, men også rom for litt moro. Jeg har funnet ut at jeg faktisk har et ganske sterkt konkurranseinstinkt. Jeg har lært masse om variert mat og hvordan å leve sunnere. Jeg har lært at man kan spise som vanlige mennesker, bare i litt mindre mengder. Det har vært en fantastisk opplevelse!

 Hvordan ser du på veien videre?

– Jeg skal gifte meg 2. september i år, og nå har jeg virkelig motivasjon til å forsette prosessen videre. Jeg kunne godt tenke meg å forsette med noe innen ballspill etter at jeg har kommet hjem. Kanskje volleyball eller basket. Jeg vil også prøve å gjøre det til et mål å forsette med morgentur hver morgen. Jeg har lært at det ikke er intensiteten som gjelder, men varigheten. All bevegelse er bra, man trenger ikke å ha blodsmak i munnen og melkesyre i beina for å få noe ut av aktiviteten.

Evjeklinikken ønsker Ada Marie lykke til!

© 2020 Evjeklinikken