Les om hva Dagfinn gjorde!

”Legen truet med å ta fra meg helsesertifikatet mitt pga. min høye bmi. Uten dette ville jeg fått innskrenkede muligheter til å kunne ta på meg prosjekter og oppgaver offshore.”

Dagfinn Krøger, 51 fra Andebu i Vestfold har vært overvektig mesteparten av livet. Slanking var noe han så på som uoverskuelig, komplisert og fryktelig vanskelig. Han valgte å utsette problemet. Det var først da han fikk kniven på strupen via jobben, han innså at tiden var inne for å ta tak i problemet. Krøger har jobbet som ingeniør i Stat Oil siden 1980.

Dette ønsket ikke Krøger. Han tok kontakt med legen sin som kjente til overvektsprosjektet i Helse Sør. Han ble henvist til Vestfold Sykehus der han skulle til vurdering om behandling. Etter en del undersøkelser og prøver fikk han forespørsel om han ønsket operasjon eller vanlig livsstils endring. Han så ikke på seg selv som en kandidat til operasjon. Han fikk senere et brev om at han kunne møte til behandling ved Evjeklinikken, 31 juli, like før sommerferien 2006.

”De første tankene som gikk igjennom hodet var om dette var noe ala en rekruttskole. Jeg hadde jo hørt om Evjemoen i millitær sammenheng tidligere. Jeg fikk skrekkvisjoner om 20eårige instruktører, tynne som streker, med motbydelig konstant godt humør.”

Han forteller at møte med Evjeklinikken ikke var skremmende. Aktivitørene var vanlige mennesker og opplegget var til å leve med.

”Det var overraskenede hvor mange måltider man skulle spise i løpet av en dag.
I utgangspunktet trodde jeg at man med et slikt opplegg ville gå rundt sulten hele tiden. Men tvert om. Man har ikke behov for å spise mer enn det planen tilsier. Man har til og med lov å kose seg litt innimellom.”

Krøger sier at han har nådd målet om å beholde helsesertifikatet, men at prosessen har gitt ham mersmak nå som han ser at det er mulig å gjøre noe med situasjonen.

”Det er moro å få tilbakemeldinger og kommentarer på endringen som har skjedd. Det gir ekstra motivasjon. Jeg fokuserer ikke så mye på vekta, det er bare moro når man etter hvert kan kaste klær som er for store. Slike ting som å kunne kjøpe sine første Levis 501 noensinne gir den lille ekstra følelsen av at man gjør noe som er riktig. Dessuten merket jeg allerede fra starten av at formen ble bedre, slikt er virkelig motiverende.”

En av de tingene Krøger sier at han har lært, er å tenke langsiktig.

”Når man setter i gang med et slikt opplegg er det viktig å ha en tidshorisont som strekker seg langt framover i tid. Det er ikke snakk om 2-3 mnd lenger. Dette er ikke en slankekur. Det er mer snakk om 20 år, man skal jo trossalt legge om livet. Det er viktig at man ikke strever med dette alene, men at man søker hjelp, da går det så mye lettere. Få med de nærmeste rundt deg”

Avslutningsvis sier Krøger at han skal bruke helsa til å leve bedre!
Han planlegger å forsette sine lange fjellturer som nå er betraktelig mer overkommelige.

Alle vi på Evjeklinikken ønsker Dagfinn lykke til videre i fremtiden.

 

© 2020 Evjeklinikken