Hanne Krogh inspirerte oss!

Møt Vigdis og Jostein fra Sandnes, ekteparet som investerer i bedre helse! Hør hva de har å fortelle.

Vigdis (58) og Jostein (61) Lindstrøm fra Sandnes leste i Se og Hør om Hanne Krogh’s opphold på Evjeklinikken og ble inspirert. Begge har slitt med hjerte problem og Jostein er også operert og har byttet ut 6 blodårer. Når Evjeklinikken’s utsendte snakket med det spreke og ungdommelige ekteparet lurte vi på hva som hadde gjort at de begge dro hit på en gang som privat betalende gjester?

Vi har begge slitt med hjerteproblemene våre og Jostein har også diabetes så vi ville gjøre noe, og vi ville gjøre noe nå! Vi hadde kommet over Evjeklinikken gjennom Se og Hør og leste om Hanne Krogh. Vi har også en hytte i nærheten av Evjeklinikken og kjørte forbi mange ganger og da fleipet vi litt med at vi kanskje skulle ta oss en tur innom. Tanken ble til handling og vi fant Evjeklinikken på internett og tok kontakt. Vi ville inn med en gang, så vi betalte oppholdet selv, sier Vigdis.
Dette er første gang vi gjør noe sånt sammen, det har virkelig vært fint..
Etter et opphold på Feiring hjertesenter lærte jeg om trening og kosthold for hjertepasienter. Vi har fått skikkelig påfyll og videreutviklet de horisontene her, sier Jostein.

Det er så trygt og vite at jeg kan ta bra i når jeg trener uten å være redd for at det gjør vondt, skyter Vigdis inn. Jeg har faktisk blitt mye tryggere i løpet av denne uka pluss at jeg har lært flere nyttige ting. Bare så enkelt som hvordan lese innholdsfortegnelsen på matvarer er noe som er veldig nyttig å kunne ordentlig. Det er viktig å vite hva vi spiser. Men vi er nok litt flinke med maten, sier Jostein, vi må ta hensyn på grunn av hjerte og diabetes.

Det har vært så moro å trene så allsidig og mestre det! Terapiball, basisøvelser, styrketrening, turer, ballspill, svømming, strikk og alt det andre gjør det så gøy og vi vil jo være aktive i mange år til. Vi har jo barnebarn vi vil leke med også, sier ekteparet.
Vi er i grunnen veldig heldige som er her begge to på en gang. Vi kan trene sammen og dra hverandre i gang om det skulle trenges og vi kan gjøre dette sammen. Jeg tenker litt på de som er alene om dette. Det bør ingen være, sier Vigdis.
Nei, og det er dumt at grensen for støtte fra det offentlige først går ved BMI 40, det er høyt, mener Jostein. Men det er klart,.. alle bør ta ansvar for sin egen helse. Jeg tenker på hvor mye jeg har brukt på bilen min og service på den.. nå har jeg forstått at det er svært viktig å investere i min egen helse også. Start så fort som mulig, det er aldri for seint er Jostein’s råd.

 Hva skal dere gjøre fremover?

På hytta har vi en robåt med påhengsmotor. Motoren skal av og vi skal ro! Vi skal ha inn terapiball og strikk i huset. Ergometersykkel har vi og basisøvelsene skal vi også begynne med. Det er greit å ha, fordi vi bor slik til at været og området kan være en skikkelig utfordring fra tid til annen. Da er det godt å ha variasjon og ikke gå lei i treninga, sier de.

 Hvordan har denne uka vært?

FANTASTISK!!.. Kjempebra! Flotte mennesker i gruppa, dyktige fagfolk over hele linja! Det har vært så bra at jeg bestemte meg i dag for å ta ei uke til på sparket, sier Vigdis!
Jostein tar seg en tur hjem, men Vigdis blir ei uke til.

Vi takker for samtalen med dette hyggelige ekteparet fra Sandnes og ønsker lykke til videre!

© 2020 Evjeklinikken