Færøyingene kommer!

Jens Davur Hansen Eisenberg, 55 år – fra Færøyene, har nylig hatt en postoperativ uke ved Evjeklinikken. Les hans historie.

Eisenberg – som han foretrekker å bli kalt, kommer fra en liten plass på Færøyene som heter Sandøy. Han har vært sjømann hele livet, men jobbet som rekefisker siden 1974. Han forteller at overvektsproblemene begynte da han på -80 tallet startet som styrmann på broen. Lite aktivitet og mye stillesittende arbeid gjorde at vekta sakte men sikkert økte. Han sier at han prøvde alle typer dietter og kurer, men ingenting ga varig effekt. Det endte med at vekta forhindret ham i å jobbe mer til sjøs.

«Via familie i Reykjavik fikk jeg en bok som den Islandske kirurgen Hjørtur Gislason hadde skrevet om slankeoperasjoner. Denne viste jeg til fast legen min som sa at dette ikke var aktuelt for meg. I frustrasjon skrev jeg et brev til den danske sundhetsministeren som videre snakket med sjef for landsykehuset. Det hele endte med at jeg fikk tilbud om en gastric bypass operasjon dekket via sykesikringen. Jeg kunne velge å enten dra til Island eller Norge. Jeg valgte Norge siden de ikke hadde lange ventelister» – sier Eisenberg.

Den 17.10.06 ble han operert ved Aleris i oslo. Han måtte ta operasjonen i etapper, siden mye av overvekten hans lå på magen. I første omgang fikk han kun innsnevret magesekken i påvente av nok vekttap til å kunne gjennomføre selve Gastric Bypass operasjonen.

Hvordan var det å komme til Evjeklinikken til postoperativ uke?

«Jeg har etter operasjonen slitt mye med usikkerhet, Det har vært lite mat og mye spekulasjoner . I løpet av denne uka ved Evjeklinikken, har jeg fått svar på de fleste spørsmålene. Her fikk jeg mulighet til å treffe andre i samme situasjon, vi kunne utveksle erfaringer og ideer. Samtidig fikk vi instruksjoner i kosthold, mat og ulike aktiviteter. Det viktigste av alt var nok det å bli innstilt på livet videre» – sier Eisenberg.

 Hvordan ser du på veien videre?

«Denne uka har gitt meg god inspirasjon for framtiden. Det å komme ned i vekt ser ikke så uoverskuelig ut lenger. Jeg ser stadig fremskritt hos meg selv, og har nå stor tro på at jeg omsider kan nå målet mitt om å reise til sjøs igjen før jeg blir for gammel» – sier Eisenberg fornøyd.

Evjeklinikken ønsker Eisenberg lykke til på veien videre.

© 2020 Evjeklinikken