«Nå starter livet!»

Hans Martin Tveisme, 58 år fra Tønsberg, har slitt med overvekt hele livet.
Det var først etter at han fikk kols og et hjerteinfarkt i 2007 at han forstod alvoret i sin egen situasjon.

Hans Martin Tveisme, 58 år fra Tønsberg har slitt med overvekt hele livet. Han har prøvd det som er av kurer og dietter. Det var først etter at han fikk kols og et hjerteinfarkt i 2007 at han forstod alvoret i sin egen situasjon. Nå 30 kg lettere, med et nytt liv og et helt annet utgangspunkt

Hans Martin begynte å jobbe som sjømann i 15 års alderen og har drevet med dette stort sett hele livet. Dessverre måtte han gi seg med dette for 10 år siden etter en skade. Det var først da vekta for alvor ble et problem. Han sier at han alltid har vært glad i fjell og natur, men at det etter hvert ble for tungt og slitsomt å følge opp denne interessen. I 2007 fikk han et hjerteinfarkt. Han hadde i tillegg kols og helsa var på skrantende grunn. Etter et opphold ved hjerteskolen i etterkant av hjerteinfarktet lærte han om viktigheten av trening og fokus på helse. Dessverre ble det for tøft for han å holde styringa på egenhånd. Det gikk opp og ned med vekta. Han slanket seg hele 3 ganger fra 160 kg, til rundt 80 kg, men klarte ikke å holde vekta stabil.

Hvordan ble møtet med Evjeklinikken?

«Jeg forstod at noe måtte gjøres. Særlig opp mot den mentale biten. Jeg måtte gå dypere inn i vekt problematikken og fikk høre om Evjeklinikken fra legen min. Jeg ble supergira og spent da Jeg leste om tilbudet i brosjyrer og på nett og bestemte meg for å takke ja til tilbudet.»

«Jeg kjente at jeg var spent, motivert og utålmodig de første dagene ved klinikken. Jeg kunne nesten ikke vente med å komme i gang. Jeg visste at det var dette som måtte til. De første dagene med informasjon og innrullering i opplegget føltes som en evighet, men da jeg først kom i gang visste jeg at dette var det rette for meg»

Hva er de viktigste tingene du har lært ved Evjeklinikken?

«Jeg har mye mer kunnskap om livsstilsendring nå og ser fallgruvene tydeligere. Jeg har lært ting som jeg ikke engang visste at jeg ikke visste. Jeg sitter nå med svarene på hvorfor jeg ikke klarte å holde vekta. Noen av mine fallgruver var småspising og det å hoppe over måltider. Forståelsen om hva trening og riktig kosthold gjør med kroppen er mye dypere. Disse tingene er ikke kun verktøy for å holde seg slank, men også viktige elementer for å holde seg sunn.»

Hans Martin har virkelig merket på kroppen hva et opplegg ved Evjeklinikken kan bety. Han har siden april i fjor gått ned 30 kg og fikk fjernet overflødig hud allerede få dager etter sitt siste opphold. Nå har Hans Martin meldt seg på et terreng sykkelritt «Telemarkshelter» som regnes blant ett av verdens 5 hardeste terreng bakkeløp. Jeg liker å teste meg selv «se at jeg greier det» sier Hans Martin.

«Jeg hadde en metabolsk alder på 70 år før jeg startet behandlingen, nå er min metabolske alder senket til 43 år, jeg har i tillegg opprettholdt muskelmassen og fettprosenten ligger på linje med normalverdiene. Jeg hadde i løpet av behandlingsåret over 500 treningstimer totalt og har gått over 4000 km tilsammen. Det er jo helt vanvittig hva man får til. Det å følge rådene på mat og trening har ikke vært et offer, tvert i mot har det gått forbausende greit. Det er klart at jeg er bekymret for framtiden, det blir man når man har gått på noen smeller. Men jeg har bestemt meg for å benytte meg av tilbudet vi får om restplasser når og om behovet melder seg.»

Hva er dine råd til andre som vurderer Evjeklinikken?

«Jeg vil absolutt anbefale opplegget ved Evjeklinikken. Kunnskap er og blir den store nøkkelen. Ved Evjeklinikken møter man andre som er samme båt og som forstår hva du sliter med. Folk byr på seg selv og det er stor takhøyde. Vær ærlig med deg selv. Ikke Fokuser på det du ikke kan gjøre noe med, men på det du ikke vil gjøre noe med, for det er gjerne der utfordringen ligger. Husk «Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl» Min oppskrift for å lykkes har vært: Møt med et åpent sinn, glem alt du har lært tidligere og følg opplegget.»

Evjeklinikken ønsker Hans Martin lykke til på veien videre.

© 2020 Evjeklinikken