Cecilie's historie

Cecilie Billington er 47 år og kommer fra Oslo. Hun kom til Evjeklinikken første gang i 2006, da som privatbetalende.

Jeg var først inne til en Motivasjonsuke, og kom senere samme året tilbake for et opphold på 3 uker. Etter dette så fikk jeg et års-opphold via et samarbeid mellom Helse Sør og Helse Øst, og var sist inne ved klinikken i august 2008. Jeg er her nå som privatbetalende, med én uke nå i april, og én uke i november.

Hvordan kom du i kontakt med Evjeklinikken?

Jeg fant informasjon om klinikken ved å søke på internett, og tok deretter kontakt pr. telefon.

Jeg kom hit som sagt første gang i 2006. Etter den tid har det skjedd masse. I påsken 2007 så gjennomførte jeg turen til Masta. Da gikk jeg sammen med aktivitør Widar.

I september 2008 så gjennomførte jeg et livredningskurs som ble holdt av Norges Livredningsforbund. Jeg er lærer, og skulle ha svømmeundervisning for 4. klasse. Dermed så måtte jeg gjennomføre dette livredningskurset. Det var ikke så lett. Vi måtte blant annet dykke ned til bunnen av bassenget for å hente opp en livredningsdukke, og deretter få denne opp på land. Jeg lurte på hvordan dette skulle gå, og måtte ”gire meg opp” litt, men jeg klarte det. Dukken var tung å få opp på land, men det gikk fint. Vi måtte også hoppe ut i vannet fra 3 meters høyde – det var kjempeskummelt, men det gikk veldig bra. Det var en herlig følelse å motta diplomet på gjennomført livredningskurs, et skikkelig kick og en virkelig opptur for meg. Jeg måtte ringe til Widar hva jeg hadde klart.

Hva har du fått ut av Evjemodellen så langt?

Jeg må jo gjøre jobben selv, men føler at jeg kan få gode råd og veiledning her ved klinikken. Første gang jeg kom hit så ble jeg sliten av å gå fra boligbygget til kontorbygget, og det var tungt å gå i trapper. Nå er jeg i full jobb hele tiden, og har en 100 % stilling som lærer i barneskolen.

Jeg har redusert vekten siden jeg kom til Evjeklinikken første gang, og har opplevd en stor fremgang i fysisk form. Jeg har faktisk fått et helt nytt liv – jeg kan bevege mer, og det er enklere å komme seg rundt. Jeg har begynt å trene til faste tider, 2 ganger i uka. Da driver jeg med svømming og styrketrening.

Hva skal du gjøre i tiden framover?

Jeg har som sagt full jobb, og dagene er travle. Jeg fikk for en tid tilbake en skade som hemmet meg i treningen, så nå ivrer jeg etter å komme videre med trening og aktiviteter. Målet mitt er å gå ned enda mer i vekt innen jeg fyller 50 år. Da vil jeg feire mitt nye og bedre liv.

Hvis du skulle gi noen gode råd til en som var i samme situasjon, hva ville de vært?

Jeg ville anbefale dem å begynne å trene – dette er innfallsporten til å gå ned i vekt. Man må sette av tid til å kunne etablere en fysisk form. Så mitt råd er å ikke begynne med slanking, men snarere med å trene. Man må finne ut hva slags former for trening man kan like og fokusere på dette, ellers kan det fort bli kjedelig. Selv er jeg veldig glad i å svømme, og trener fast på Nautilus gym & bad.

Jeg kan jo nevne at jeg har blitt kontaktet av Overvektsklinikken i Oslo med forespørsel om jeg kunne tenke meg å fortelle min historie, om hvordan man kan bedre livskvaliteten uten medisinske inngrep.

Noe du vil tilføye, mål, opplevelser, osv?

I mai måned så drar jeg sammen med min mann til Roma. Da skal vi feire 15 års bryllupsdag. Men 17. mai så skal jeg selvsagt gå i tog, og da blir det barnetoget sammen med skolebarna.

Ellers blir det nok noen turer til Fredrikstad, der vi har hytte. Det finnes faktisk en avdeling av Nautilus i Fredrikstad også, og der kan jeg bruke medlemskortet mitt – veldig praktisk.

Til slutt vil jeg nevne viktigheten av å kunne få oppfølging fra klinikken. Jeg har hele tiden hatt fast oppfølging, og det har vært veldig viktig for meg, så jeg kommer helt klart til å fortsette med det.

Takk for at du tok deg tid.

© 2020 Evjeklinikken