4 fantastiske uker på Evjeklinikken

Henning Nilsen (64) har vært 4 uker på Evjeklinikken gjennom NAV avtalen. Her kan du lese om noen av Henning’s inntrykk.

Henning er en sindig 64 åring fra Drammensområdet. Til dagelig er han aksjonær, daglig leder og konstruktør i firmaet GBS produkter med ca. 30 ansatte. Høyt arbeidstempo, stress, diabetes, høyt blodtrykk og ei vond skulder gjorde etterhvert arbidssituasjonen svært vond og vanskelig. Henning ble sykemeldt..

 Hvordan ble du klar over Evjeklinikken og tilbudet til NAV?

Jeg var sykemeldt og var på sykehuset i Drammen. Jeg har satt sprøyter i mange år for diabetesen min og nå var helsa ikke på sitt beste for å si det sånn. Legen på sykehuset kjente til Evjeklinikken og lurte på om ikke det kunne være verd å ta en tur dit. Vi tok kontakt med Evjeklinikken og NAV. Nå viste det seg at jeg kom inn under denne nye ordningen. Jeg fikk noe å tenke på.

Hva gjorde at du bestemte deg for å komme hit?

Jeg ville gjøre noe.. Jeg var skikkelig motivert og ville ha en forandring fra hvordan det var. Stadige smerter i skuderen, dårlig søvnkvalitet, spise smertestillende.. Det var ikke noe jeg kunne, eller ville leve videre med i framtiden. Jeg måtte gjøre noe og tilbudet til Evjeklinikken så bra ut. Jeg leste en del på Internett og så bestemte jeg meg for å dra til Evje.

Hvordan har disse ukene vært da?

Veldig bra- skikkelig fint. Jeg har redusert kraftig på dosene med insulin, faktisk sluttet helt den siste uken. Jeg har tatt de sprøytene i 15 år og nå har jeg kuttet ut og føler meg strålende. Dette er ting Henning (og evt.alle andre) må gjøre i samråd med sin lege. Henning er dog klar over at han kanskje må begynne å bruke litt medesin når han kommer hjem. Det kommer helt an på hvor flink han er selv. Dette er han veldig klar over.

Hva har du fått ut av Evjemodellen så langt?

Bedre helse, muligheten til å se at det er mulig. Jeg har gått ned litt over 4 kg. på disse ukene. Jeg har aldri vært sulten. Vi spiser ofte og sunt, det er flott. Det jeg må planlegge når jeg kommer hjem er kveldene. Forandre noen rutiner der.

Så hva skal du gjøre i tiden fremover?

Jeg er en morgenfugl. Jeg prøver å få gjort ting på morgenen. Jeg er så heldig å bo rett i nærheten av en skog. Her har jeg laget meg en løype som jeg skal ta mine turer i. Der får jeg variert trening ute i frisk luft og flott natur, det blir bra. Jeg trener i snitt en og en halv time per dag. Så får vi se an. det blir å komme i jobb igjen og se hvordan det går med bla. skuldra.

 Har du noen gode råd til andre som går sykemeldte?

Ja, ta kontakt med fastlegen og NAV. Jeg vil absolutt anbefale et opphold ved Evjeklinikken og å lære og følge Evjeklinikken’s modell!

 Har du noe til slutt du gjerne vil tilføye?

Ja, du må få med at personalet er så bra. Jeg følte at jeg var synlig og ble hørt. Oppholdet var veldig positivt. Et gjennomarbeidet opplegg og personalet vet hva de gjør. Du må også ta med den gruppa jeg var sammen med. Fantastiske menneseker, mye latter og trivelig stemning hadde vi hele tiden. Takk til alle sammen!

Slik avslutter den sympatiske og energiske og må jeg legge til, spreke 64 årige drameseren. han gjorde akkurat som flere av våre gjester har gjort som har nådd så gode reultat.

Nemlig: først, HØRE og så, GJØRE. Følg planen til du når ditt mål!

Vi på Evjeklinikken vil bare takke Henning for oppholdet og ønske ham lykke til videre på ferden.

© 2020 Evjeklinikken