Pasienthistorier

Oppsummering Nordkapp - Lindesnes siste artikkelen

Dette blir den siste artikkelen fra våre to brave syklende venner fra nord til sør. De fikk ikke fullført denne gang. Les det siste reise/oppsummeringsbrevet her.

 

Hei igjen.

gjestene_forteller_art.6_bilde_1.jpgDa vi begynte planlegningen av den ''lille'' turen vår var det vel ingen som kunne sitte her og si hvordan det ville bli. Vi skulle jo bare sykle fra Nordkapp og ned til Lindesnes.

Noe gikk i den retningen vi hadde tenkt og andre ting gikk sine egne ville veier. Da vi ankom Nordkapp 10. juni la vi friskt i vei og vi fikk oss en aldri så liten overraskelse ettersom vi nærmet oss platået. Vi hadde snakket om å oppleve elementene og det fikk vi i aller høyeste grad. Ned mot null grader regn og snø og for ikke å snakke om motvinden.

Ingen ting av dette var direkte skremmende, men vi satt igjen med et fantastisk inntrykk av den golde nakne naturen en finner der og med tanke på at vi forlot Larvik med 30 varme grader bare 3 dager tidligere ble kontrastene virkelig store.
Det å kunne sykle i solskinn hele døgnet var også nytt. Artig å slå opp teltet i fullt solskinn klokka 0100 på natta. Var lett å miste perspektivet både på klokka og datoen til tider da.

En annen ting er terrenget vi sykla i. En bakke får en helt annen betydning etter å ha prøvd seg på det vi gjorde i nord Å slite seg opp bakkene med sykkel og henger i flere kilometer i strekk for så å slippe seg ut så og si i fritt fall mot fjorden på andre siden er bare en opplevelse. Lynnet er det også stor forskjel på. I nord er det langt mellom tilbudene og hjelpsomheten virket å stå i høysetet.
Det var helt utrolig hva enkelte fikk til til bare ved å ta en telefon eller to. De ordnet jo alt fra transport til innkvarteringer ankom rundt omkring. Vi var heller ikke helt alene om å sykle denne strekningen. Det var en kar fra Belgia som til alt overmål hadde sykla hjemmefra som vi traff hele 6 ganger på turen. Vi fikk klar beskjed om at om vi skulle passere hjemme hos han noen gang står det ei seng og venter og et måltid mat skulle det også bli en råd med. Vi utvekslet E-mail adresser og det er ikke det siste vi har hørt til den karen der.

Videre traff vi også to spreke damer i sin beste alder fra Grimstad som hadde samme mål som oss.
Alderen på de vi traff spente fra 18-63 år og det var aldri vanskelig å komme i kontakt med noen av dem. Litt imponerende å treffe gutten på 20 år fra Stavanger også. Han studerte ved universitetet i Tromsø . Nå var han litt i tvil om hva han skulle gjøre videre og la like godt ut på turen fra nord til sør bare for å tenke litt på livet før alvoret tok til på høsten igjen. Tenke fikk han nok veldig god tid til for han sykla likegodt aleine. Tøft gjort syntes vi. Da vi kom opp til Nordkapp traff vi dessuten to karer som jobbet for Tv-Norge. De holdt på og rigge til finalen på 71 grader nord. Den ene av dem var der oppe i fjor også og etter endt oppdrag sykla han hjem til Oslo og brukte 6 dager på turen. Dette gjorde han riktignok på en racersykkel men dog.......

Men da de begge to løftet tomlene og sa at det var egentlig det vi gjorde han skulle ha gjort så vokste vi nok et par cm begge to. Tatt i betraktning at dette var to gutter/menn som stiller med helt andre forutsetninger enn det vi noen gang kommer til å gjøre med hensyn til alder vekt og form.
At budskapet vårt nådde fram er det heller ingen tvil om.
Overvekt og helse er et større tema blant folk enn en kan tenke seg og det er litt rart at det ikke finns tilbud i nord. Men kanskje kom vi til å bli en aldri så liten inspirasjon for dem som til nå bare har tenkt tanken. Hvem vet?

Det blei lange dager på oss underveis. Opp til 10-12 timer. Men aldri var tanken på å gi opp der.
At vi var slitne var det ingen tvil om, men det å kunne sette seg på sykkelen og vite at dette er sommerjobben dette året var bare deilig. Veldig synd at turen endte som den gjorde, men neste år reiser vi opp igjen og sykler resten. Vi har jo sykla 730 km allerede og det skulle bli sånn ca 1/4 av turen det og da er det vel bare 2000 km igjen sånn grovt regna. Men den historien får vi heller komme tilbake til senere.

Nå ser det ut som tropevarmen slår til her så da er det bare å slenge kroppen i sjøen og passe på kjølinga. Ønsker alle sammen en fortsatt fin ettersommer.

 

Klem fra Solfrid og Tor Ivar