Pasienthistorier

Med Norge som leikegrind 5

I dette brevet har de hatt en god natts søvn i Nordkjosbotn og drar videre til bla. brannstasjonen på Setermoen og Polar Zoo med mange eksotiske dyr.

 

Hei igjen på dere.

Vi forlot Nordkjosbotn ved godt mot etter å ha sovet godt hele natten. Vi har et ** problem ** med lyset her oppe og våkner tidlig. Men det betyr ikke at vi kommer like tidlig avsted for det. Vi er ikke akkurat 20 år lenger og har bra med overvekt av bedagelige vaner. Akkurat denne morran kom vi faktisk avsted før kl 8.30 , sola skinte og verden smilte til oss atter en gang. Men hvor lenge var Adam i paradis ! Like lenge som oss tenker jeg. Det er fin veg nedover til Bardufoss, men hva hjelper vel det når en får vinden midt i fleisen. De siste 3 milene sto vi nesten stille i nedoverbakkene og det var raskere å gå. Kreftene brant ut akkurat litt fortere enn vi likte. Men vi ankom målet vårt rimelig tidlig likavæl og det blei tid til å proviantere og spise litt. Vi slo oss ned på en benk på utsiden av Lian`s Caravan og Fritid sammen med innehaveren. Han var en trivelig kar og praten gikk lett. Han stilte også et kontor og en data til vår disposisjon så vi fikk sendt mail og sjekka ting på internett. Som takk får han hederlig omtale og reklamen hans er på plass på vognene våre. Da vi kom oss ut derfra hadde det begynt å regne igjen. Er noe med det å bli eldre. Det er ikke like gøy å hoppe i sølepyttene lenger og det å bli våt er bare noe skikkelig herk.

Men det var bare å sette seg på setet og tråkke i veg så godt vi kunne. Men da vi ankom Setermoen var det slutt på tålmodigheten. Vi prøvde å få kontakt med det militære, men endte opp på brannstasjonen.

gjestene_forteller_art.5_bilde_1.jpg

Der traff vi vakthavende brannmann Rolf Sagmo. Han kastet seg rundt og før vi visste ordet av det sto sykler og tilhengere i vognhallen. Alt det våte ble hengt opp på dertil egnede plasser, vi fikk egen dusj en plass og sove og et kjøkken og lage mat på. At Sagmo også var en tur innom røykdykkerskolen på Rygge flystasjon da jeg var brannmannn der i 1980 Var også en artig tilfeldighet.

gjestene_forteller_art.5_bilde_2.jpg

Da vi våkna dagen etter så skinner sola nok en gang og vi tenkte egentlig å komme litt tidlig i veg. - Men det er vaktskifte kl 0900 og påtroppende brannmann Are Berg kom med i praten og klokka gikk. De fortalte om 5 ulveunger og holder til i Polar Zoo 2 mil sør for Setermoen. Vi sykla likegodt innom for å titte litt, men det tok litt lenger tid enn vi hadde beregna. Dette ble en merkelig dag.

Vi sykla igjen i motvind både oppover og nedover og det mest komiske var nok elva vi fulgte som så ut til å renne i motbakke den og. Snakk om å sykle mot strømmen :-)) Vel framme gjorde vi som vi hadde fått beskjed om og tok kontakt med daglig leder. Han sponset oss inn og vi fikk sett både elg, kronhjort, bjørn og ulv. Småttingene derimot hadde dem gjemt, men vi fikk en omvisning spesiale.

gjestene_forteller_art.5_bilde_3.jpg

Vi traff Runar Chr. Næss som jobber der bare for sommeren. Han har spesialfelt med hund og ulv og 15 års erfaring og lever sammen med ulveungene i sommer for å få dem til å venne seg til mennesker.

Litt komisk at han da har pinnsvin som neste dyr på listen sin :-)) Er det noen som plages med pinnsvin i hagen sin er det bare å ta kontakt med Polar Zoo så kommer han og henter dem med en gang. Han ønsker seg en hel pinnsvinfamilie fortalte han. Vi fikk komme helt inn og anvist plass bare 1 meter unna disse flotte 48 dager gamle goingene. De var trøtte etter å ha spist og skulle ha fred og ro selv om vi mer enn gjerne skulle løftet dem opp til oss. Et trivelig innslag blei det likevel og vi trakk oss like rolig tilbake som vi kom og takket så mye for titten. Vi hadde egentlig tenkt å sykle til Narvik denne dagen, men fant oss en camping sent på kvelden og krøp ned i posene. Narvik får vi ta i neste brev. Så atter en gang takk til alle dere som tok oss i mot denne gangen også får vi se hva som dukker opp fram til neste gang vi skriver.

Tuddelu

 

Klem fra Solfrid og Tor Ivar :-)