Pasienthistorier

Med Norge som leikegrind 4

Nordkjosbotn føyer seg inn i rekken av flotte opplevelser og mennesker: "Lynnet her i nord er vidt forskjellig fra det som vi har i sør. Det er langt mellom tilbudene her oppe og jeg har inntrykk av at alt ordner seg ved at folk stiller opp og hjelper hverandre." sier syklist Tor Ivar.

 

Nordkjosbotn.

Nordkjosbotn er ei søvnig lita bygd som bråvåkner i det vi suser inn med ekvipasjene våre. Det har vært en våt og kald tur fra lyngseidet og sykkelhjulene til Solfrid er på veg til å ta kvelden nå. De vingler fra den ene sia til den andre så jeg nesten blir sjøsyk av å sykle bak henne. De har bare blitt verre og verre utover dagen og det nærmer seg stengetid så vi venter ikke med å søke hjelp. Vi går inn på den eneste sportsbutikken i bygda ''Sport og fritidshjørnet'' og spør pent om det er noe hjelp å få der før de stenger. Men damen må nok skuffe oss da hun ikke har utstyret som behøves for å rette felger. Men hun har nå sine kontakter og et par tastetrykk senere har vi en avtale med ''Reklame og fritid'' som ligger ''bare'' 2,6 mil lenger sør og de skal til og med ta det selv om det er sent på dagen. Men vi behøver å proviantere først og et toalettbesøk er ganske påkrevd så vi starter på den lokale Shell stasjonen.

På veg ut til syklene treffer jeg på ei dame med refleksvest med et stort Shell merke på. Jeg kommenterte at sånne skulle jeg åsså gjerne hatt da trafikken begynner å bli tettere og det er litt greit å syns. Ikke noe problem det, sa damen og kom ut igjen med en til hver uten reklame. Men de fattet også interesse for vognene våre og lurte på hva i all verden vi dreiv på med. ( Vognene har etter hvert blitt '' tagget '' med all verdens reklame for dem som har stilt opp for oss på turen)

Historien blir fortalt nok en gang og igjen begynner dørene å åpne seg. En liten telefon så fikk vi gratis camp og en varm dusj. Campingen heter Sjøvollan Camping og det var Knut Sjøthun som var så snill og tok i mot oss. Vi fikk ligge inntil et strømuttak og han ordnet med kabel så c-papen kunne brukes og mobiler kunne lades.

Jeg tok en telefon til "Reklame og Fritid" og sa vi kom innom på veg nedover neste dag, men det var ikke så lett da de ikke var til stede den dagen. Men han følte for å trå til litt for oss og tilbød seg å komme og hente hjulene, gjøre jobben og returnere med dem samme kveld…

Hva annet kan en si en tusen, tusen takk?!..

gjestene_forteller_art.4_bilde_1.jpg

Mannen som kom var Arthur Løvli på 72 år. Han har egentlig gått av med pensjon, men sønnen hadde tatt kvelden så da ble det han far sjøl denne gangen. Han gjorde jobben på et par timer og med tanke på at han kjørte 7 mil totalt for å hjelpe oss kan det ikke være stort han satt igjen med for jobben med tanke på hva vi måtte betale. Så mange tusen takk til Løvli for strålende service.

Vi fikk oss mat og koblet oss til c-pap'n og sovnet ganske så fort etter dette. Dagen etter våkner vi til regn. Alt vi har med var vått fra før og motivasjonen min var vel ikke helt på topp. Solfrid var tent på å sykle videre, men jeg følte jeg var i krig med kroppen min.

Jeg føler ikke jeg har nok kvalitet på søvnen min lenger og sliter mer enn jeg liker. Vi diskuterer fram og tilbake og blir enige om å spørre om å ligge en dag ekstra. Svaret jeg fikk var uventa, men kjærkomment. Han ga oss like godt ei hytte så vi kunne få tørka alt tøyet og komme skikkelig til hektene før vi drar videre... Alt dette som vi har opplevd her bare i løpet av noen få timer forteller meg ganske mye. Lynnet her i nord er vidt forskjellig fra det som vi har i sør. Det er langt mellom tilbudene her oppe og jeg har inntrykk av at alt ordner seg ved at folk stiller opp og hjelper hverandre. Så til nå har det vært en ren fornøyelse for oss begge å ferdes nedover landet vårt.

Vi har til nå tilbakelagt 53 mil på 10 dager hvorav vi har hatt 2 hviledager. Høres ikke mye ut, men vi møtte to jenter på ca 20 år som har gjort akkurat som oss. De stiller med off-road sykler og tilsvarende tilhengere. De sykler ca 10 mil om dagen. Vi er nesten 30 år eldre og ”noget tyngre i rompa” og med diverse andre skavanker er det vel ikke så gale jobben vi gjør likavæl.

Med dette så løfter vi på hatten og bukker og neier og takker for oppholdet og hjelpen vi har fått i Nordkjosbotn og folket der. I morgen så setter vi oss atter på setet og tråkker videre mot sør.

Bardufoss er første mål så får vi se hva som skjer når vi kommer dit. Da er det heller ikke så mange mila til Narvik hvor vi håper å få lagt inn en hviledag til eller så. Inntil vi høres igjen.........

Tuddelu

 

Klem fra Solfrid og Tor Ivar

 

SPESIELL TAKK TIL:

''Sport og fritidshjørnet'' Her vet de råd.

"Her kjøper du din bensin og reiseproviant". Shellstasjonen i Nordkjosbotn!

Reklame og Fritid og ARTHUR LØVLI. "Hjelper deg når du trenger det mest".

Kjempetakk også til Knut Sjøtun og..

Sjøvollan Camping og Fritid "Campingen med rom og hjertevarme"

Vigdis & Nils Bjørnar Sjøthun, 9040 NORDKJOSBOTN