Pasienthistorier

En suksesshistorie

Markedskoordinator Widar Winther sendte våren 2014 ut en e-post til våre tidligere pasienter med info om klinikkens interaktive støttesystem Evjeklinikken Interaktiv. Her er svaret han mottok fra en tidligere pasient som var inne ved Evjeklinikken i 2009.

Hei Widar.

Tusen takk for tilbudet.

Til din informasjon så var de 4 ukene jeg var hos dere det jeg trengte.
I løpet av 12 måneder klarte jeg å komme meg fra ca. 135 kg til 75 kg på vekta. Dette har jeg klart å holde meg stabilt på, pluss/minus 2-3 kg, siden jeg var hos dere i mars 2009. Jeg passer på å gå den lange veien til kjøkkenet sammen med kona 6 dager i uken slik som på Evje (der jeg var heldig og bodde litt unna alt, spisesal, gymsal etc.), uansett vær. Det er ca 2 km. I tilegg går jeg 2-3 km i lunsjen hver dag. Ingen søndag uten en langtur, på ski eller til fots.

Dette har, sammen med et godt innarbeidet kosthold, ført til at jeg ikke har noen vektproblemer eller andre helseplager i dag. Jeg har et blodtrykk på 120/80, mot 155/105 før Evje. Hvilepulsen er som regel mellom 44 og 52 slag i minuttet. Jeg sluttet med hjertemedisin (Sotakor) på eget initiativ samtidig med Evje, og har overlevd. Jeg sa ikke noe til legen før etter 7 måneder - så slapp han å engste seg unødig. Jeg brukte Cpap maske og hadde kraftig søvnapne da jeg var hos dere. Maska ble levert tilbake mot slutten av året.

Rekken av plager som ble borte med kiloene er lang, jeg blir nesten for rørt når jeg tenker på det. Jeg blir 52 år til uken og har ikke vært sprekere siden jeg var 17 år. Sist jeg var hos bedriftslegen sa hun at aldri hadde hun pustetestet en 50-åring med så god lungekapasitet. Jeg har vært heldig heldig, og kan ikke takke dere (og min kone som filmet meg med pustestopp om natten høsten 2008) nok for den inspirasjonen dere - Widar, Tønnes, Margit og de andre, gav meg. Jeg føler ikke at jeg må ofre noe, tvert imot. På Evjeklinikken fikk jeg den enkle oppskriften et nytt og mye bedre liv.

Lykke til med deres nye tilbud, heldigvis er ikke dette noe for meg nå.
Godt å vite dere finnes, og jeg har anbefalt dere for mange.

 

Vi har siden 2009 utvidet vår behandlingsmodell fra 4 uker til 12 ukers behandlingsforløp.