Pasienthistorier

To herrer som gikk til topps!

De satte seg et mål og nådde det i løpet av uken på Evjeklinikken.

 

gjestene_forteller_art.11_bilde_1.jpg

Vi har fått et intevju med to herrer fra Vestfold.
Her har de sammen med Solfrid nettopp mottat sitt synlige bevis på at de har vært på Masta.

Det er 18. mai og vi er utenfor gymsalen på Evjeklinikken. Det regner litt, men det er mildt og vindstille. På trappa sitter Jonny og Tor Ivar, to herrer i sin beste alder som bestemte seg for å gjøre en kursendring i sine liv. De kom til Evjeklinikken og har under oppholdet allerede nådd noen mål og satt opp planer for hvordan de kan nå nye. Evjeklinikken har fått lov til å forstyrre dem i formiddagstreningen for et lite intervju.

 

 Fra venstre: Einar,Tor Ivar,Solfrid og Jonny.

Jonny, hva gjorde at du kom hit til EK?

Jeg fant ut at jeg trengte assistanse. Så jeg tok kontakt med legen. Legen kunne hjelpe og kom med tilbud om operasjon, men det ville jeg ikke. Jeg hadde lyst til å prøve den konservative veien. Så jeg fant EK og fikk legen min med på å søke om plass og fikk det.

Jeg også måtte gjøre noe, skyter Tor Ivar inn. Hverdagen er blitt tung i dobbelt forstand. Jeg var på Kreta i fjor og lå på stranda og solte meg. Der opplevde jeg at folk stirret og jeg hørte noen som lo også. Det var vondt og pinlig. Kroppen, spesielt magen var stor. Selvbildet ble ikke noe bedre av en slik opplevelse. Har venner som har ”normal” vekt og siden jeg er singel så har man jo fra tid til annen lyst til å ha kontakt med det annet kjønn også. Jeg syntes det er vanskelig og føler meg ikke så attraktiv slik det er nå. Jeg hadde sett et program på TV der Gjøran Hjelmesett fortalte om Evjeklinikken Jeg tok da kontakt med fastlegen min, en fantastisk fyr, så han hjalp meg med å få plass på EK, sier Tor Ivar.

 

Nå, etter en uke, hvordan har det vært. Hvilke forventninger hadde dere?

Jeg hadde egentlig ikke noen spesielle forventninger, men er blitt positivt overrasket sier Jonny. Vil spesielt nevne aktivitørene, som er åpne, vennlige og hjelpsomme. Fagteamet er også veldig dyktige og opplegget er profesjonelt og bra.

Helt topp! Sier Tor Ivar, det å treffe mennesker i samme situasjon og drøfte erfaringer å se at andre også har mange av de samme tanker og utfordringer som en selv gjør at man får et annet perspektiv på ting. Det er til stor hjelp. Jeg må også få berømme personalet, helt topp! Nå har jeg allerede begynt å glede meg til å komme igjen.

 

Ja, hva skal dere gjøre i tiden fremover?

Jeg skal ta kontakt med LOT, sier Tor Ivar, jeg skal ut på tur, (LOT= Larvik og Omegn Turforening) + at jeg har fått et eget treningsopplegg av Annette (fysioterapeut), det blir bra.

Jeg har kjøpt meg treningsball og strikk og skal starte med trening med det.
Til sammen kan man jo gjøre alle øvelser, nærmest et eget treningsstudio, sier Jonny.

 

Dere gjorde en litt spesiell ting 17. mai?

Ja,.. vi gikk opp til Masta. Det var den tøffeste treningsøkta i denne uka, sier Jonny.
Tor Ivar er enig, 4,2 km stigning så å si uavbrutt. Vi dro hverandre litt opp og ble nok utfordret av Solfrid (hun som syklet opp) også. Så vi tok utfordringen på strak arm og marsjet opp på selveste 17. mai. Det vil i fremtiden alltid være en litt spesiell 17. mai for oss sier de to herrer fra Vestfold. Medalje vanket det også. Gratulerer, fra alle oss på EK!

 

Til slutt, har dere noen gode råd til andre?

Du må stå på selv, jobbe på, ikke gi deg hvis du vil ha et opplegg. Mas, ring, skriv. Få med fastlegen din, ikke gi deg. Hvis du ikke følger opp kan du risikere å havne i en papirbunke og ligge der og støve. STÅ PÅ er rådet fra de to herrer.

 

Noe helt til slutt?

Håper dere får en klubb på nett spesielt for EK og mennesker som har vært her, med chat, forum, konferanser, butikk og egne sider. Sier Jonny.

En helt topp plass - anbefales på det sterkeste, avslutter Tor Ivar.

 

Vi takker herrene for intervjuet og ønsker alt av lykke til videre.