Lite går som planlagt

Skrevet av Linda Marie Ødegård, helsesekretær ved Evjeklinikken.

Nå er det nå en gang slik i denne verden at lite går som planlagt. Hvorfor er det slik?

Det oppstår mange situasjoner i løpet av en dag som gjør at planen vår faller i fisk. Hvordan skal vi håndtere dette? Hvor mange alternative planer kan man lage i tilfellet plan A ikke går?

Vel, man kan legge alternative planer som dekker hele alfabetet, men er det nødvendig? Jeg har hørt mange unnskyldninger etter jeg overtok veiingen her ved klinikken, alt fra sykdom til ferie. Men er dette grunn nok til ikke å følge den opprinnelige planen? Kan vi ikke dra på ferie uten å spise masse god mat?

Kan vi ikke dra på ferie uten å holde oss til den samme gode planen som vi i utgangspunktet hadde? Det burde ikke være noe problem, dersom man har bestemt seg for at man vil forandre på de vanene som man har lagt seg til, gjennom et kort eller langt liv.

Jeg har ingen problemer med å forstå at det kan være utfordrende å holde på gode vaner når man blir syk.
Da synes man ofte synd på seg selv og trøstespiser litt ekstra. Men hva tror du blir konsekvensen av det lille ekstra du trøstespiser fordi du synes synd på deg selv? Som regel en del kilo.

Jeg har et ønske som jeg håper at du vil prøve på neste gang du skal dra på ferie, blir syk eller opplever at dagen ikke går som planlagt:
Følg planen du har satt opp. Selv om det kan virke umulig, så er DU herre over ditt liv! Har du virkelig bestemt deg, så klarer du å følge planen din, selv om du er på ferie, er syk eller at dagen bare «forsvant».