«Jeg tar det på mandag»

Skrevet av Carl Tønnes Svanes, aktivitetsveileder ved Evjeklinikken.

Har du hørt denne frasen før? Dette er frasen mange av oss bruker uke etter uke. Mandag etter mandag kommer og går, og det blir som oftest ikke noe av at man starter på mandag. Dette blir etter hvert et mønster, og man ender ofte opp med å miste helt troen på at man noensinne skal få summet seg til å få fingeren ut og komme i gang.

Kan du med hånden på hjertet si til deg selv med fullstendig overbevisning at det blir noe av å komme i gang på mandag? Om du er en av de mange som er usikker eller svarer nei på dette, kan det være at tipsene under kan være til hjelp.

 

Bestem deg - Bestem deg for EN dag, ikke hver mandag. Hvorfor ikke starte på en onsdag? Ved å starte på en onsdag bryter du med den gamle uvanen som hele tiden forteller deg at du skal starte på mandag. Hva med å begynne i dag? Kanskje dagen i dag bør være dagen hvor du skal starte på reisen mot å nå drømmene dine. Håper du på å lykkes? Eller har du bestemt deg for å lykkes?


Små skritt - De fleste mennesker som ikke lykkes har en uvane. Det er en vane for å gape over for mye på samme tid. Start i det små, lag deg små mål. Man vinner sjeldent et maraton første gang man deltar. Prøv så
å kjenne på følelsen du kan komme til å få når du har nådd akkurat det målet. Tenk på dette hver gang utfordringer dukker opp.


Sett av tid - De fleste mennesker har et travelt liv. De fleste mennesker har også en stor uvane, denne uvanen er ordene «Jeg har ikke tid». Alle mennesker har tid. Alle mennesker har også prioriteringer, og disse prioriteringene er det vi selv som står for. Det er ingen hemmelighet at ethvert mål krever tid, det krever en innsats, det krever at du prioriterer akkurat det målet. Prioriter målene dine i hverdagen, prioriter å være fokusert og målrettet, prioriter å gi ditt mål den tiden det trenger. Gir du målet ditt akkurat disse tingene,
vil du klare å forandre dine uvaner


Gi deg selv en belønning - Sett pris på hva du klarer å oppnå. Belønning for en god innsats gir ofte en stor motivasjon til videre satsing. Du kan unne deg mindre premier som en tur på kino eller fridag en dag i uken,
og større premier som en ting du har ønsket deg lenge - som for eksempel en ferietur eller noe annet som du har behov for. Med denne måten har du noe å se frem til, og kanskje disse premiene får deg til å satse enda hardere enn planlagt.


Ikke bare drøm drømmene dine, lev dem - Start nå, ikke på mandag eller neste mandag. Uvanene dine har ikke vondt av å få sparken, til fordel for de gode vanene dine. Det er du som bestemmer over ditt liv, ikke klokka på veggen.

 

Lykke til. Dette skal du klare.