Tomat- og basilikumsuppe

Her får du en oppskrift på en nydelig tomatsuppe som kan varieres i uendelig mange former ved å endre hva du tilsetter og tilbehør.

Ingredienser

  • 1 stk løk, finhakket
  • 4 båter hvitløk, finhakket
  • 2 stk gulrot, i små terninger
  • 1 ss rapsolje 
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater 
  • 4 dl kylling- eller grønnsaksbuljong (utblandet)
  • ½ potte hakket frisk basilikum (tørket basilikum om du ikke har fersk)
  • 2 stilker frisk timian
  • ½ ts nykvernet pepper
  • ½ ts sukker (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en gryte og fres løk, hvitløk og gulrot noen minutter til grønnsakene er myke og blanke.
    Tilsett tomatpurè og la den frese med i ca.1 minutt.
    Hell i hakket hermetisk tomat og buljong, og kok opp.
  • La suppen småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.
  • Bland inn hakkede urter. Smak til med pepper, sukker og salt.

 

 

For å få et mer fullverdig og mettende middagsmåltid, se tipsene under.
Suppen kan serveres i uendelig mange varianter:

  • Tilsett flere grønnsaker/urter/krydder du liker
  • Tilsett skinke/kylling/magert kjøtt
  • Tilsett egg
  • Tilsett fullkornspasta, fullkornsris, byggris, bønner eller linser
  • Server med grovt brød/ grove rundstykker
  • Server med grove pannekaker/grove vafler
  • Strø litt lett hvitost på toppen

 

2014_uke_10_bilde_1.jpg

Oppskriften og bildet er hentet fra Matprat.no