Tom Kah Gai med kyllingfilet

Tom Kah Gai er en meget god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand.

Oppskriften gir 4 porsjoner

 

Ingredienser:

  • 3 stk kyllingfilet 
  • 8 dl kyllingkraft 
  • 100 g frisk ingefær 
  • 1 båt hvitløk 
  • 1 stk sitrongress 
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk) 
  • saft og skall av 1 stk lime 
  • 3,5 dl lett kokosmelk

 

Fremgangsmåte:

  • Finhakk ingefær, hvitløk og sitrongress.
  • Kok opp kyllingkraften og legg i finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress. La det småkoke i 3 minutter.
  • Skjær kyllingfiletene i biter og ha dem i kraften. Kok videre i 2 minutter og tilsett resten av ingrediensene.
    Trekk til side og sjekk at kyllingen er ferdig kokt.

 

Serveres med kokt fullkornsris, alternativt grovt brød eller grove rundstykker.

 

tom_kah_gai_mkylling.jpg

Oppskrift fra bramat.no Bilde fra matbilder.no