Paprikasuppe

Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere.

Oppskriften gir 4 porsjoner

 

Ingredienser:

  • 4 stk rød paprika
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk hakket løk
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 1 ss flytende margarin/olje (til steking)
  • 2 skrelte poteter i skiver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts spisskummen

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 250 °C.
  • Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel dem utover et stekebrett.
  • Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent.
  • Fjern mesteparten av det brente skallet.
  • Hakk løk og hvitløk, og stek i olje i en kjele.
  • Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og buljong (fond).
  • Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser.
    Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
  • Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.

 

Serveres med krutonger og litt olivenolje. 

 

paprikasuppe.jpg

Oppskrift og bilde fra tine.no