Kyllingsuppe

Her er oppskriften på en veldig god og lettlagd indiskinspirert kyllingsuppe.

 Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 2 stk kyllingfileter
  • 1 stk eple
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin
  • 1 ss karri
  • 800 g hakket hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 3 dl ekstra lettmelk
  • 2 stk grønnsakbuljongterninger
  • ½ ts sukker
  • ½ dl finhakket persille
  • 4 ss hakkede krydderurter (persille og koriander), til dryss på toppen

 

Fremgangsmåte:

  • Del kyllingen i biter. Skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken.
  • Smelt margarin med karri i en kjele. Brun kyllingbitene raskt, og sett dem til side.
  • Fres eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljong og melk.
  • La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Legg i kyllingbitene.

 

Ved servering:

Smak suppen til med salt, pepper og sukker.
Dryss hakkede krydderurter over og ha i noen små biter kyllingkjøtt.

 

kyllingsuppe.jpg

Oppskrift og bilde fra tine.no