Hjemmelaget tomatsuppe for to personer

Her får du en oppskrift på en nydelig tomatsuppe som kan varieres i uendelig mange former ved å endre hva du tilsetter og tilbehør.

Ingredienser

  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • ½ boks tomater, eller 2ss tomatpure og 1 dl vann
  • 5 dl vann
  • 1 liten (grønnsak)buljongterning
  • ½ krm pepper 
  • ½ ts basilikum

 

Fremgangsmåte

  • Skyll, rens og del opp løk og hvitløk.
  • Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og rør til løken blir myk og blank.
  • Tilsett tomater/tomatpure og vann. Spe med vann, litt om gangen.
    Rør klumpfritt mellom hver gang du sper.
  • Tilsett buljongterningen. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Smak med pepper og basilikum.
    Moser du suppen med en stavmikser, blir den ekstra fin og jevnet.
  • For variasjon kan du pynte med litt kesam mager og gjerne frisk basilikum.

 

Oppskriften er hentet fra Helsenorge.no