Gulrotsuppe

Gulrotsuppe er en sunn, fyldig og fargerik suppe med mye smak.

 Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler 
  • 1,5 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk løk
  • 1 ss flytende margarin eller olje til steking
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl kesam original eller matyoghurt
  • ½ ts pepper
  • ½ stk purre

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
  • Surr løk i flytende margarin/olje til det er gyllent.
  • Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
  • Mens det koker skjærer du resten av gulrøttene i tynne skiver.
  • Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
  • Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre.
    Smak til med salt, pepper og kesam.
    Dersom suppen blir for tykk, spe med mer vann.
  • Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.

 

Serveres med grovt brød eller grove rundstykker.

 

gulrotsuppe2.jpg

Oppskrift og bilde fra matprat.no