Grønn linsesuppe à la Barbara

Herlig grønn linsesuppe med Barbara's personlige touch!

Oppskriften gir 6 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 500 g strimlet oksekjøtt eller svin (kan bruke trimmings)
  • 1,5 pk grønne linser (legges i bløt 1 time før)
  • 200 g potet
  • 200 g gulrot
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk stor kinesisk hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 ts malt pepper
  • 1 ts salt
  • ½ bunt bladpersille
  • 1 ss oregano
  • 2 ss eddik
  • 1-2 ss søtningsmiddel

 

Fremgangsmåte:

  • Kutt potet, gulrot og løk i små biter. Hakk kinesisk hvitløk, chilli og bladpersille.
  • Brun kjøttet i en god varm gryte med litt olje, og tilsett løk, hvitløk, chilli og oregano.
  • Når kjøttet er ferdig brunet/stekt, tilsettes potet, gulrot og linser (husk å helle av bløtevannet).
  • Ha i vann slik at det dekker alt. Tilsett salt, pepper og smak til med eddik og søtning.
  • La det koke på svak varme til grønnsakene og kjøttet er mørt.
  • Ha i hakket bladpersille rett før servering.

 

 

gronn_linsesuppe_ala_barbara.jpg