Gresskarsuppe

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 1 kg gresskarkjøtt
  • 1½ gulrot
  • ¼ rødløk
  • ½ kinesisk hvitløk
  • ½ chili
  • ½ rød paprika
  • Grønnsaksbuljong
  • Litt salt, peppermix og malt pepper
  • 200 g ristede gresskarkjerner til garnityr

 

Fremgangsmåte:

  • Kutt alle grønnsakene i passe store biter.
  • Stek først rødløk, hvitløk og chili i en gryte med litt olje.
  • Tilsett resten av grønnsakene og la det surre i 15 minutter.
  • Tilsett vann til det dekker grønnsakene og ha i buljongen. Kokes til alle grønnsakene er møre.
  • Bruk stavmikser og lag en fin pure. Smak til med salt, peppermix og malt pepper.

 

Til slutt kan du ha i en liten skvett melk for å runde av smaken litt dersom du ønsker det.