Salat med reker

Reker og salat er en klassisk kombinasjon. Med bønner og mais blir salaten mettende og god. Et godt lunsjalternativ

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

 

Salat

  • 300 g reker, uten skall 
  • 1 stk  issalat
  • 1 dl mais
  • 2 dl bønner, hvite
  • 6-12 stk cherrytomat
  • 1 dl lettost, revet
  • 1 dl pinjekjerner

 

Dressing

  • 2 dl mager kesam 
  • 0,25 ts karri 
  • 1 ts dijonsennep 
  • 1 ss sitronsaft 
  • 1 ss gressløk 
  • 1 ss dill 
  • 1 ss persille, frisk 
  • salt og pepper 

 

Fremgangsmåte:

  • Strimle salaten, og la maiskorn og bønner renne godt av.
  • Del cherrytomatene i to.
  • Bland reker, salat, mais, bønner og cherrytomater, og dryss ost og pinjekjerner over.

 

Dressing:

  • Pisk sammen mager kesam, karri og dijonsennep, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Finhakk urtene og rør inn i dressingen.

 

Server salaten med dressing og brød/rundstykker ved siden av.

 

salatmreker.jpg

Oppskrift og bilde fra godfisk.no