Svinesteik med surkål, grønnsaker, saus og poteter

En klassisk søndagsmiddag for mange. Svinesteik med surkål, grønnsaker, saus og potet.

 

Svinesteik med surkål, grønnsaker, saus  og potet (4 pers)

Ingredienser:

 

  • 600 gr svinesteik
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrøtter (skal bakes i ovnen)
  • ½ stk purre
  • ½ stk. sellerirot
  • 1 pk surkål
  • 12 stk poteter
  • 4 stk store gulrøtter
  • 1 stk blomkål
  • 2 ss maizenna
  • 2 dl vann

 

Fremgangsmåte.

  • Sett ovnen på 170º.
  • Skrell løk, purre, sellerirot  og gulrot. Kutt dem i passe store biter og legg dem i bunnen av en ildfast form.
  • Legg steika over grønnsakene, og ha i 5 dl vann. Stek i ovnen i ca 40 minutter til kjerne-
    temperaturen er 70º. Husk å etterfylle med vann, slik at du kan bruke kraften til saus.

 

Tips:
Det er også godt å langsteike over natten, da får du en saftig og mør steik.
Sett i kjøttet på 60º før du legger deg om kvelden, og når du våkner om morgenen skrur du opp temperaturen til 100º i ca 2 timer. Når det har stått i 2 timer skrur du ned til 70º, og her kan den stå å hvile seg.
En halv time før servering kan du skru opp varmen til 200º slik at du får litt farge på kjøttet.

 

  • Rens blomkål i små buketter , og skrell og kutt gulrot i passe tykke skiver. Ha dem i kokende vann og la dem trekke i 6-7 minutter til de er passe møre.
  • Skrell poteter og sett dem på kok. La dem koke på svak varme i 20-25 minutter
    (kommer helt an på å store de er).
  • Når kjøttet  er ferdig stekt, siler du av kraften  og har dette i ei gryte.
    Kok opp og jevn med maizenna blandet i vann.
    Ikke ta i all maizennaen i på en gang, men kun litt og litt til det blir en passe konsistens.
  • Smak til med litt sitronpepper, malt pepper og litt salt hvis det trengs.
  • Varm surkål som anvist på pakken.