Svinesnitzel med brekkbønner, båtpoteter og saus

Her er nok en "høydare": Svinesnitzel m/brekkbønner og båtpotet og saus. Kos deg!

 Oppskrifter gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

 

  • 500-600 g svinekjøtt (f.eks flatbiff)
  • 2 stk egg
  • tørket brød til panering
  • 800 g brekkbønner (frosne)
  • 2 stk store bakepoteter
  • 1 dl rapsolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts peppermix

  

Fremgangsmåte:

  • Svinekjøtt kuttes i 1 cm tykke skiver og bankes til ca. ½ cm tykkelse.
  • 2 rundstykker og 5 skiver grovt brød tørkes, og kjøres i mixeren til små smuler.
  • 4 ss solsikkekjerner kjøres til smått i mixeren. Dette blandes med brødsmulene.
  • Krydre kjøttet med salt og pepper.
  • Pisk 2 egg, dypp så kjøttet i egg.
  • Dekk deretter kjøttet med smulemixen. Stekes i panna
  • Bakepotetene kuttes i båter, og blandes med olje, peppermix og paprikapulver.
    Legges på stekebrett og bakes i ovn på 180º i 15-20 minutter.

 

 

Brun saus                   

  • 6 dl kraft (okse,svin,lam,vilt) ferdig blandet, eller kraft av det stekte kjøttet du har.
  • 2 dl vann
  • 4 ss maizenna
  • en klype salt og pepper
  • smak til med urter og krydder etter ønske.

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp krafta, og tilsett krydder.
    Hvilket krydder avhenger av hvilken kraft du har. Husk å bruke de rette krydderene til de rette tingene.
    Eksempel: timian til okse og svin, rosmarin til lam og vilt.
  • Bland maizenna ut i vannet, og hell litt og litt over i den kokende kraften til du får en passe konsistens.
  • La sausen stå og trekke litt for å få ut smaken av urtene, smak så til med salt og pepper.