Pizza

Pizza på Evjeklinikken's vis. Vi pleier av og til å ha denne på lørdager her på Evjeklinikken. Her er oppskriften, kos deg!

Oppskrifter gir 8 porsjoner.

 

Pizzabunn: (Denne oppskriften kan brukes til alt av grov gjærbakst.)

  • 4 dl siktet hvetemel
  • 4 dl grov sammalt hvete
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 3 dl vann (ca. 37 grader)
  • 25 g gjær (1 pk tørrgjær)

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alt det tørre, men hold tilbake noe av melet slik at deigen ikke blir for fast.
  • Tilsett vannet, og spe med mel for å få en passe konsistens.
  • Elt deigen til den slipper bollen og blir smidig.
  • La deigen heve til dobbel størrelse.

 

 

Fyll:

  • 400 g karbonadedeig eller kyllingdeig
  • 1 stk gulrot
  • ½ stk squash
  • 1 liten boks ananas
  • ½ stk purreløk
  • 3 ss tomatpurè
  • 2 ts oregano (tørket)
  • ½ dl vann
  • 200 g mager hvitost
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Lag deigen som beskrevet i oppskriften for grov gjærbakst.
  • Rasp gulrot, vask og del squash og purre i små biter. Kutt opp ananas i mindre biter.
  • Brun karbonadedeigen lett i ei stekepanne.
  • Tilsett grønnsakene, oregano, tomatpure og vann. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.
  • La det småkoke litt til det meste av vannet er fordampet bort.
  • Kjevle ut deigen på et brett med bakepapir og fordel fyllet oppå deigen.
  • Topp det hele med revet eller skivet ost.                                                
  • Stek pizzaen midt i ovnen på 180º i 20-25 minutter.