Osso bucco

En spennende oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken med bla. kalvekjøtt og grønnsaker.

Ingredienser:

  • ca. 2 kg kalveskank ferdig skivet
  • ½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 7 stk gulrøtter
  • 7 stk stangselleri (7 stilker)
  • 3 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ⅓ boks hermetiske tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 stk  aurbærblad

 

Fremgangsmåte:

  • Vend kjøttstykkene i en blanding av salt og pepper og brun dem i oljen. Legg kjøttet til side.
  • Skjær gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i små terninger og fres grønnsakene i oljen til de har fått litt farge.
    Ha så grønnsakene over i en kjele og legg kjøttskivene over.
  • Hell buljong i stekepannen, ha i finhakket persille og krydder og kok opp.
  • Hell sausen over i kjelen. Ha i hermetiske tomater til slutt.
  • La retten godgjøre seg i 2-3 timer.
    Bare hvis du er tålmodig og lar kjøttet putre vel og lenge, får du det riktig saftige og møre kjøttet.

 

Couscous:

  • Tilbered couscousen som anvist på pakken.