Lasagne - versjon 2

Oppskriften gir 12-16 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 1200 g karbonadedeig
  • 2 ss merjam
  • 2 ss oregano
  • ½ ss pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Legg karbonadedeig i en stekeovnform og ha på krydder.

  • Stekes på 160 grader i 10-15 minutter.
  • Lag tomatsaus og ostesaus, som anvist nedenfor.
  • Bruk ca. 500 g fullkorns lasagnette.
  • Legg et lag ostesaus i bunnen av en smurt form, deretter lasagnetter, kjøttdeig og tomatsaus.
  • Dryss et lag med ost over til slutt, og stek på 160 grader i 30-35 minutter.

 

TOMATSAUS:

Ingredienser:

  • 5 ss olje
  • 2 stk. gulrøtter
  • 2 stk. stenger stangselleri
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. kinesisk hvitløk
  • 1 liter vann
  • 1,5 pk. hakkede tomater
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 4 ss kyllingkraft
  • 1 ss kyllinglace
  • 1 ss natreen / søtningsmiddel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts timian
  • 2 ts oregano

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell og hakk grønnsakene i små biter.
  • Varm oljen i en gryte, ha i grønnsakene og surr til de er møre.
  • Tilsett tomatpuré og fres.
  • Ha i tomatene og krydderet, og la det småkoke i 10-15 minutter.

 

 

OSTESAUS:

Ingredienser:

  • 5 ss olje
  • 5 ss hvetemel
  • 2 stk. gulrøtter
  • 2 stk. stenger stangselleri
  • 1 stk. løk
  • 1 liter lettmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts muskattnøtt
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 150 g ost

 

 

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell og hakk grønnsakene i små biter.
  • Varm oljen i en gryte, ha i grønnsakene og surr til de er møre.
  • Tilsett mel og spe med lettmelk.
    La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Bruk en stavmikser til å mose grønnsakene.
  • Ha i krydderet og osten og rør rundt.