Lapskaus

Lapskaus, god mat både på tur og som søndagsmiddag. Prøv vår oppskrift.

Ingredienser:

  • 600 g trimmings (saltet/røkt svinekjøtt)
  • 2 l vann
  • 600 g potet
  • 4 stk store gulrøtter
  • 1 stk liten kålrot
  • ½ stk sellerirot
  • 1 stk purreløk

 

Fremgangsmåte:

  • Kok trimmings i 2 l vann til det er ferdig kokt.
  • Mens kjøttet koker, så skum av proteinstoffene som kommer opp på toppen av gryten (ta en øse og ta bort skummet).
  • Smak på kraften som er i gryten, for den kan være veldig salt når kjøttet er ferdig.
    Bytt ut litt av kraften med litt nytt vann til du har fått den smaken du vil ha.
  • Skrell og kutt grønnsakene i like store biter og tilsett i kjøttgryten.
    La det stå og trekke til grønnsakene er ferdige. Smak til med pepper etter smak.

 

Serveres med flatbrød