Karbonader med rotstuing, poteter og saus

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • ½ kg karbonadedeig
  • 2 stk egg
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss vann
  • 2 toppet ss maizenna
  • 2 store gulrøtter
  • 400 g kålrot
  • ½ l skummet eller ekstra lett melk
  • salt og pepper
  • 12 stk små poteter

 

Fremgangsmåte:

  • Bland karbonadedeig og legg i en bolle og bland godt sammen. Spe vekselvis med potetmel og vann.
  • Deigen formes til små boller og brunes i stekepanne.
  • Kok opp en gryte med vann, og legg de ferdig brunede kakene i gryten.
    La dem trekke på svak varme i 15 minutter, til de er gjennomkokt.
  • Ta kakene ut av kraften, og jevn kraften med maizenna utblandet i litt vann.
    Ikke ha all jevningen over med en gang, bare litt og litt til du får en passe konsistens på sausen.
    Smak til med litt salt og pepper.
  • Ha kjøttkakene over i den brune sausen og la dem stå å trekke på svak varme til det skal serveres.
  • Skrell grønnsakene, og kutt dem i passe biter. Kok grønnsakene til de er passe møre, ca. 8-10 minutter.
  • Varm opp melken, jevn med litt maizenna blandet ut i vann. Smak til med litt salt og pepper, og eventuelt litt muskat.
  • Sil vannet av grønnsakene når de er ferdig kokt, og bland dem med den hvite sausen.
  • Potetene skrelles og kokes i 15-20 minutter (kommer helt an på størrelsen på potetene).