Fylt paprika a'la Barbara

Herlig smak og krydret a'la Barbara

Ingredienser:

  • 400 g karbonadedeig / kyllingkjøttdeig
  • 8 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • 150 g havregryn
  • 2 stk egg
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Kutt toppen av paprikaen der stilken er. Ta ut alle frøene av den hule paprikaen.
  • Ha kjøttdeig i en bolle og tilsett alle ingrediensene, bland godt sammen.
  • Fyll kjøttmassen i paprikaen, og ha dette i en dyp ildfast form. Stekes på 160º i ca 50 minutter.
    Husk å snu litt på paprikaene mens du steker dem, slik at de får en jevn farge.

 

Saus:

  • Når paprikaen er ferdig stekt, siler du av kraften og har dette i ei gryte.
  • Kok opp og jevn med maizenna.
  • Smak til med litt hakket paprika, malt pepper og litt salt hvis det trengs.

 

Retten kan serveres med ris og salat, eller kokte poteter og ertestuing.

 

fyltpaprika_alabarbara.jpg