Pastagrateng med kylling

Grateng er ofte med fisk. Her får du en oppskrift med kylling.

 Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 250 g fullkornspasta, penne
  • 2 stk gule løk
  • 400 g kyllingkjøttdeig 
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 150 g rotselleri
  • 2 stk gulrøtter
  • 200 g revet lettost
  • ½ ss nøytral olje
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ½ ss grønnsaksbuljongpulver
  • 3 ss oregano
  • 1 ½ ts chilipulver
  • 2 hvitløksfedd
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 225º grill, og ta frem en ildfast form (20x30 cm).
  • Kok fullkornspastaen etter anvisning på pakken.
  • Varm opp 1 ss nøytral olje i en stor stekepanne (med lokk) og stek finhakket løk og kyllingkjøttdeig på høy varme i ca. 4 min.
  • Hell over de hakkede tomatene og ha i grønnsaksbuljongpulver, oregano, tomatpuré, hvitløk, chilipulver, salt og pepper.
  • Grovriv rotselleri og gulrot og ha i kjøttsausen. La sausen putre under lokk i noen minutter.
  • Bland pastaen og kjøttsausen i den ildfaste formen og strø over revet mozzarella. Gratiner i ovnen i 10 min eller til osten er gylden.

 

Server pastagratengen med en blandet salat.

 

Salat

  • Grovhakk romanosalat og skjær paprika i terninger.
  • Bland salaten og paprikaen i en stor skål og hell over 1 ss olivenolje, ½ ts eplecidereddik, litt salt og pepper.

 

pastagratengmkylling.jpg

Oppskrift og bilde fra matenerklar.no