Kyllingwok med ris, saus og salat

 Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 


Ingredienser:

 

Kyllingwok

  • 600 g strimlet kyllingfilet
  • 2 stk rød paprika
  • 200 g sjampinjong
  • 2 stk små rødløk
  • 1 boks minimais
  • 1 stk liten brokkoli
  • ½ ts karrypulver
  • ½ ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • en liten klype salt og pepper

 

Saus:

  • ½ liter kyllingkraft ferdig utblandet + vannet som er kokt ut i stekepannen.
  • 1ts sitronpepper
  • ½ stk hakket chili med eller uten frø (hvis du liker sterk mat kan man ha med frøene.)
  • ½ stk finhakket løk
  • 2 ss maizennamel blandet i 2 dl vann

 

Ris:

  • 50 g ukokt ris per person

 

 

Fremgangsmåte:

 

Kyllingwok

  • Skjær alle grønnsakene i fine strimler, og brokkolien i små buketter.
  • Varm opp en stekepanne, ha i litt olje og stek kjøttet til det har en gyllen fin farge.
  • Ta kjøttet ut av stekepannen og  kok pannen ut  med  vann. Ha dette i en gryte og spar det til saus.
  • Varm opp stekepannen igjen, ha i litt olje og stek alle grønnsakene til de er møre.
    Bland så i kyllingkjøttet og krydder, bland godt sammen og smak til med salt og pepper.
    La det stå og godgjøre seg til kyllingen er gjennomstekt

 

Saus

  • Finhakk løk og chili og surr det i en gryte med litt olje til det er blankt.
  • Hell over kyllingkraften og avkoket.
  • Tilsett sitronpepper og jevn med maizennablandingen ti du har fått en passe tykk saus.
  • La det stå å småkoke litt på svak varme slik at du får ut smakene i sausen, tilsett litt en liten klype salt og pepper hvis det trengs.

 

Ris

Kokes etter anvisning på pakken.

 

Serveres med en blandet salat etter dine ønsker.