Kalkunbryst med charmørpotet, saus og stekte grønnsaker

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 600 g kalkunfilet
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • ½ stk purre
  • 2 ss maizenna blandet i 2 dl vann
  • 2-4 stk bakepoteter (kommer an på størrelsen)
  • 200 g rød paprika
  • 2 stk grønn squash
  • 2 stk rødløk
  • 300 gr sjampinjong

 

Fremgangsmåte:

 

Kalkun:

  • Sett oven på 170 grader.
  • Skrell hvitløk, løk, purre og gulrøtter. Kutt dette i passe store biter, og legg det i bunnen av en ildfast form.
  • Legg kalkunfileten over grønnsakene, ha i 5 dl vann og stek i ovnen i ca. 40 minutter til kjernetemperaturen er 69º
    Husk å etterfylle med vann slik at du kan bruke kraften til saus.

 

Grønnsaker:

  • Vask og kutt paprika, rødløk, squash og sjampinjong.
  • Varm opp en stekepanne og stek grønnsakene til de er gylne og fine.
    Husk å steke litt og litt av grønnsakene slik at de ikke blir kokt i stedet for stekt. Dette kan gjøres rett før servering.

 

Saus:

  • Når kalkunen er ferdig stekt, siler du av kraften og har dette i ei gryte.
  • Kok opp og jevn med maizenna. Smak til med litt sitronpepper, malt pepper og litt salt hvis det trengs.

 

Poteter:

  • Vask potetene godt og kutt dem i 1-2 cm tykke skiver på tvers.
  • Legg dem på et brett smurt med olje, og krydre med litt peppermix og paprika.
  • Stekes i oven 170º i ca. 15-20 minutter. Stikk en kniv i potetene for å se om de er ferdige.