Kalkunbryst med bulgur, saus og salat

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 600 gr. kalkunfilet
  • 1 stk hvitløk
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk purre
  • 200 g ukokt bulgur
  • 2 ss maizenna blandet i 2 dl vann
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk isbergsalat
  • 4 stk tomater
  • 1 liten boks mais

 

Fremgangsmåte:

 

Kalkun:

  • Sett oven på 170 grader.
  • Skrell hvitløk, løk, purre og gulrøtter. Kutt dette i passe store biter, og legg det i bunnen av en ildfast form.
  • Legg kalkunfileten over grønnsakene, ha i 5 dl vann og stek i ovnen i ca. 40 minutter til kjernetemperaturen er 69º
    Husk å etterfylle med vann slik at du kan bruke kraften til saus.

 

Bulgur:

  • Kokes etter anvisning på pakken.

 

Salat:

  • Vask og kutt paprika, rødløk, tomat og isberg og bland alt sammen med maisen.

 

Saus:

  • Når kalkunen er ferdig stekt, siler du av kraften og har dette i ei gryte.
  • Kok opp og jevn med maizenna. Smak til med litt sitronpepper, malt pepper og litt salt hvis det trengs.