Ajvar kylling med paprikasaus, ris og stekte grønnsaker

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 4 stk kyllingbryst uten skinn
  • 6 stk paprika
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk squash
  • 1 boks minimais
  • 200 g ukokt ris (kokes etter anvisning fra pakken)
  • 8 dl laktosefri lettmelk
  • 3-4 ss maizenna blandet i 1dl vann (til jevning av saus)

 

Fremgangsmåte:

 

Ajvar:

  • Forvarm stekeovnen til 220°.
  • Del 2 paprika og ta ut frøene. Legg dem med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Bak paprikaen i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de har fått en mørk brun, nesten svidd farge og er myke.
  • Ta paprikaen ut av ovnen, og sett ovnen ned til 160°. La paprikaene kjøle litt på benken før du skreller av skallet. Paparikakjøttet has i en hurtigmikser, og kjøres til en jevn fin saus. Tilsett litt salt og pepper.
  • Når Ajvaren er ferdig, smører du den på kyllingbrystene. Stek så kyllingbrystene i ovn, 160° i 25 minutter, sjekk at de er gjennomstekt. (Det kan være veldig forskjell på ulike ovner.)

 

Saus:

  • Finhakk 2 paprika og 1 løk, surr det i en gryte med litt olje til de har fått en gyllen farge.
  • Hell over lakstosefri melk og la det stå og koke ut smak av grønnsakene på svak varme i ca 10-12 minutter.
    (Grunnen til at det blir brukt laktosefri melk er at den tåler mer koking enn vanlig melk)
  • Smak til med litt salt og pepper og gjerne litt paprikapulver, jevn med maizennablandingen.
    Husk å ha i litt og litt av maizennaen, slik at ikke sausen blir for tykk.

 

Stekte grønnsaker:

  • Skjær 2 paprika, 1 rødløk og 1 squash i strimler, og tøm vannet av minimaisen.
  • Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek grønnsakene til de har en fin gyllen farge.
    Tilsett litt salt og pepper for å få smaken frem i råvarene.