Torsk med tomatsaus, råkost og poteter

Her er en liten variant av den klassiske torskemiddagen m/smør. Denne gang med tomatsaus. Spennende smaksvariant som sikkert vil falle i smak.

Fremgangsmåte:

 

Fisken:

  • 800 gram beinfri torskefilet

Kok opp en gryte med litt vann og salt.
Legg i fisken og la den trekke i 10-12 minutter på veldig svak varme.

 

Råkost og potet:

  • 4 stk gulrøtter
  • 1stk liten kålrot
  • 12 stk små poteter

Gulrøttene og kålroten vaskes og skrelles og rives på et rivjern. Blandes deretter sammen i en bolle.
Poteter kokes til passe konsistens.

 

Tomatsaus:

  • 1-2 bokser hakkede tomater
  • ½ løk
  • vann
  • salt og pepper

Finkutt løken og fres den i ei lita gryte.
Tilsett tomatene og vann til ønsket tykkelse på sausen.
Kok opp og smak til med salt og pepper.