Stekt sei med løk, grønnsaker og poteter

Her er en flott fiskerett. Stekt sei m/løk, grønnsaker og potet Det er mye god smak det!

Ingredienser:

  • 600 g seifilet
  • 2 stk store løk
  • 12 stk små poteter
  • 1 stk liten kålrot
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk liten sellerirot

 

Fremgangsmåte:

  • Skrell og kutt løken i fine strimler, stek den i litt olje til den får en gyllen farge på svak varme.
  • Kutt seien i like serveringsstykker à 150 gr. per person.
  • Varm opp en stekepanne og stek fisken i ca 5-6 minutter på hver side.
    Pass på at du ikke har for sterk varme på platen.
    Krydre med litt salt og pepper.
  • Kok potetene i 15-20 minutter (kommer helt an på hvor store de er).
  • Skrell og kutt gulrot og kålrot i like biter.
  • Kok opp vann og ha i gulrot, sellerirot  og kålrot og la det trekke i 8-10 minutter til de er al dente (tyggemotstand).
    Kan gjerne serveres med en kesamsaus, men smaker også utmerket bare med løken også.

 

Kesamsaus:

1 boks mager kesam

Bland i:

  • ½ stk hakket rødløk
  • 0,1 finhakket stangselleri
  • en liten kvast hakket gressløk.

Smak til med en liten klype salt og pepper.