Pestobakt laks med stekte rotgrønnsaker

Oppskrifter gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

 

Pesto

  • ½ potte basillikum
  • 1 ss pinjekjerner
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • ½ dl olivenolje.
  • salt og pepper

 

Laks med grønnsaker

  • 4 stk laksefilet uten skinn à 150 gr.
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk squash

 

 

Fremgangsmåte:

 

Pesto

  • Skjær basillikummen helt ned til potten, pass på at du ikke får jord med.
  • Ha basillikum, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor og kjør dette i ca 1 minutt til du får en fin grønn masse.
  • Smak til med litt salt og pepper.

 

Laks

  • Sett stekeovnen på 180º.
  • Smør lakesestykkene  inn med litt pesto, sett dem i ovnen og bak dem i 10-12 minutter.
    (Det er viktig at ovnen er forvarmet før du setter inn fisken.)
  • Skrell løk, vask paprika og squash og kutt disse i passe strimler.
  • Stek grønnsakene i en stekepanne med litt olje til de får en fin gyllen farge. 

 

Serveres med ris og saus.

Kok byggris som anvist på pakken.
Sausen lages enkelt ved å blande et beger mager kesam med resten av pestoen.