Ovnsbakt torsk med tomat og basilikum

Fisk er sunt og godt. Her kommer en fin oppskrift!

Oppskrifter gir 2 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 300 g torskefilet 
  • 200 g potet 
  • 1 stk sjalottløk 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1 ss olivenolje 
  • ½  ts tomatpuré 
  • ½ boks hermetiske tomater 
  • 10 stk oliven, grønn 
  • ½ håndfull basilikum, frisk 
  • salt og pepper, kajennepepper

 

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 150º.
  • Kok poteter og skjær dem i skiver.
  • Skjær torskefileten i biter.
  • Surr skivet sjalottløk og hvitløk i olivenolje til løken er myk.
  • Tilsett tomatpuré og la den surre godt og blandes med løken før du tilsetter hermetiske tomater og oliven.
  • Kok sausen i 5 minutter.
    Smak til med salt, kajennepepper og grovmalt pepper, og vend inn basilikumbladene.
  • Legg poteter, saus og torsk lagvis i en ildfast form og bak det i stekeovnen ved 150º i ca. 20 minutter.

 

Server med grovt brød som tilbehør

 

 ovnsbakttorsk.jpg

Oppskrift og bilde fra godfisk.no