Kryddermarinert torsk med grønnsaker, saus og byggris

Her har du en fin oppskrift på en kryddermarinert middag for 4 personer.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 800 g beinfri torskefilet
  • 400 g sellerirot
  • 400 g gulrot
  • 400 g kålrot
  • 6 dl  ferdig blandet fiskekraft (kraften du får fra den bakte fisken)
  • 1 ss tørket gressløk
  • 1 ts sitronpepper
  • ½ ts malt pepper
  • 2  ss maizenna blandet i 1 dl vann til jevning av saus
  • 200 g ukokt byggris

 

Fremgangsmåte:

  • Kok risen etter anvisning på pakken.
  • Skrell sellerirot, gulrot og kålrot, og kutt alle grønnsakene i store terninger.
    Ha dette i bunnen av en ildfast form.
  • Krydre fisken med hakket timian, salt og pepper og legg den oppå grønnsakene.
    Hell over ½ liter vann og dekk til med aluminiumsfolie.
  • Bak fisken i ovnen på 180º i 15 minutter. Husk å forvarm ovnen før du setter inn fisken.
  • Når fisken er ferdig bakt, siler du kraften du har i bunnen av formen over i en gryte.
  • Tilsett gressløk, malt pepper og sitronpepper og kok opp.
    Jevn sausen med maizenna til du får en passe konsistens.
  • Hell litt og litt av maizennablandingen i sausen mens du rører rundt, slik at den ikke blir for tykk.