Fiskekaker med råkost, poteter og krydderkesam

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Fiskekaker:

  • 800 g benfri torsk eller seifilet (kan også blande 50/50)
  • ½ ts salt
  • 2 ss potetmel
  • ¼ ss malt pepper
  • 1 ss gressløk
  • 2-3 egg

Skjær fisken i mindre biter og ha den i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene.
Kjør dette i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles grovt.
Formes til fine kaker og stekes i en panne med litt olje til de er pent brune og gjennomstekt.

 

Råkost og poteter:

  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk liten kålrot
  • 12 stk små poteter

Gulrøttene og kålroten vaskes, skrelles og rives på et rivjern.
Potetene kokes til passe konsistens.

 

Krydder kesam:

  • 1 boks mager kesam
  • en liten bunt finhakket gressløk

 Blandes sammen og smakes til med salt og pepper (og noen dråper sitronsaft hvis ønskelig).