Dampet laks med agurksalat, potet og saus

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet med skinn
  • 2 store agurker
  • 1 dl vann
  • 4 ss blank eddik
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • litt søtningsmiddel
  • 12 stk små poteter
  • 1 beger mager kesam
  • 1 ss tørket dill
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts sitronpepper

 

Fremgangsmåte:

  • Del laksen opp i 4 like biter à 150 gr. Kok opp en gryte med litt vann og salt.
    Legg i fisken og la den trekke i 10-12 minutter på veldig svak varme.
  • Skyll agurkene og del dem i skiver med en ostehøvel eller på et rivjern.
  • Bland sammen vann, eddik, salt, pepper og smak til med søtningsmiddel.
    Hell denne blandingen over agurkene og sett de i kjøleskapet.
    (Den blir best om den står et døgn for å trekke til seg smak).
  • Skrell og kok potetene i ca. 15-20 minutter til de er møre (kommer an på størrelsen når man koker dem).
  • Bland sammen kesam, tørket dill, sitronsaft og sitronpepper, og rør godt. Smak til med litt salt og pepper.