Bakt laks med blomkål, brokkoli, saus og fullkornspasta

En nydelig middagsrett med bakt laks, grønnsaker, saus og fullkornpasta!

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet uten bein og skinn
  • 1 stk blomkål
  • 2 stk brokkoli
  • 200 g ukokt fullkornspasta

 

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 180º.
  • Skjær laksebitene i 4 like deler og krydre med litt salt og pepper. Bakes i ovnen i 12-15 minutter.
  • Rens blomkål og brokkoli og kutt dem i like biter.
  • Kok opp vann med litt salt og ha i blomkålen. La den trekke i 2-3 minutter før du har i brokkolien.
  • La grønnsakene stå å trekke 5-6 minutter, til konsistensen er slik du vil ha den.

 

Pasta:

  • kokes etter anvisning fra pakken.

 

Saus:

  • Kok opp 0,4 l vann og 0,1 l ferdigblandet fiskekraft. Bland i 1 ss maizenna blandet i litt vann.
  • Tilsett et ½ beger mager kesam. Smak til med peppermix, litt gressløk eller persille.
  • Ønsker du å ha sennepsaus, kan du røre inn 1 ss sennep.