Semuledessert med bringebærsaus

 Oppskriften gir 4 porsjoner

 

Semuledessert:

  • 6 dl skummet melk
  • 1½ dl semulegryn
  • ¼ dl søtningsmiddel
  • 1 egg

 

Fremgangsmåte:

  • Kok semulegryn og melk, tilsett søtningsmiddel når det er ferdig kokt.
  • Avkjøl semulegrøten. Skill egget og pisk eggehviten og eggeplommen hver for seg.
  • Bland eggehvite og eggeplomme forsiktig, bland så forsiktig eggemiksen i semulegrøten.

 

 

Bringebærsaus:

  • 100 g bryngebær, frosset
  • Natreen, eller et annet søtningsmiddel
  • 1 dl vann

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann og smak til med søtningsmiddel.
  • Kjør bringebærene og «sukkerlaken» i en foodprossesor, og sil sausen etterpå.